KRIZA U ŽRK-u ZAMET Adrijana Prosenjak: Kada počne pauza bit će burno, jer ćemo tražiti odgovore!

Nedjelja, 23. listopada 2016. 12:57 Napisao/la  V. P.

Čak i nama se daju informacije na kapaljku,  ne znam koliko ćemo još vremena moći ovako, jer je to sramotno, kaže Prosenjak

Rukometašice Zameta nešto su lšije otvorile prvenstvo. Nakon promjena koje je ekipa doživjela to je i razumljivo, no kako prvenstvo odmiče ekipa igra sve bolje te se uspjela smjestiti u sredinu ljestvice. Zamećanke su u posljednjem kolu uvjerljivo pobijedile Osijek.

- Igrom u Osijeku sam relativno zadovoljna. Osijek i Dalmatinka su ekipe koje objektivno odskaču, jer nisu toliko kvalitetne. Naša pobjeda nije dolazila u pitanje, iako smo u drugom dijelu utakmice uvodili mlađe igračice, ocijenila je trenerica Zameta Adrijana Prosenjak.

Iako je ekipa doživjela određene promjene, neke iskusnije igračice ostale su u Zametu.

- Otišlo je pet, šest igračica što je velika promjena. No, ostale su igračice koje su posljednje tri godine rasle i razvijale se sa mnom. Mogu reći da sad bolje izgledamo. U prva tri kola nismo mi toliko loše igrale, koliko su protivničke ekipe bile jake. Ipak dolazi do izražaja da smo domaćinska ekipa, ali morat ćemo se potruditi da osvojimo i poneki bod u gostima. Događalo bi nam se desetak minuta pada koncentracije i tada bi nam se ekipe od neriješenog odljepile na tri, četiri razlike što više nismo uspjevale nadoknaditi. Realno gledano ove sezone ćemo biti plasirane u sredini ljestvice, negdje od trećeg, četvrtog mjesta pa sve do sedmog, osmog. Vidim nas u tom dijelu tablice, mišljenja je Prosenjak.

Što se tiče situacije van terena ona je i dalje daleko od bajne.  

- Sve je u zraku, nitko još ne reagira, nitko ne pokazuje interes za rješavanje problema. Čak i nama se daju informacije na kapaljku i ne znam koliko ćemo još vremena moći tako izdržati, jer je to sramotno. Pred nama su još četiri kola prije pauze zbog priprema za Europsko prvenstvo. Naša je briga da odradimo utakmicu sa Podravkom i Bjelovarom doma, te Splitom i Dalmatinkom u gostima i da pokušamo osvojiti maksimalan broj bodova. To je naš prioritet, a  kada počne pauza bit će burno, jer ćemo tražiti odgovore, poručila je trenerica Zameta.