ADRIJANA PROSENJAK

Možda su novi ljudi u upravi prekasno došli

Nedjelja, 03. veljače 2019. 21:28 Napisao/la  V. P.

 Da ne vjerujem u mogućnost ostanka ne bih bila tu,  ekipa i ja vjerujemo da možemo uspjeti, kaže trenerica rukometašica Zameta 

Adrijana Prosenjak (Zamet)
Adrijana Prosenjak (Zamet) Foto: Sandro Donda

Rukometašice Zameta ostvarile su veliku pobjedu protiv Sesveta u susretu 14. kola.

Sesvećanke su bile favoriti u dvoboju:

- Trebale smo dobiti utakmice s Osijekom ili Murvicom, direktnim konkurentima za ostanak, ali nije išlo. No, protiv Sesveta je svima sve išlo za rukom. Izvrsno su cure odradile u obrani, posebno posljednjih 15 minuta. Sesvete su nas malo  podcijenile, a  kada su se htjele vratiti bilo je prekasno. Sve cure zaslužuju pohvale, rekla je trenerica rukometašica Zameta Adrijana Prosenjak.

Unatoč pobjedi Zamećanke su i dalje u teškoj situaciji, ostanak u ligi i dalje je pod velikim znakom pitanja.

- Mi smo premladi i preneiskusni kada su u pitanju utakmice u kojima moraš pobijediti. Još uvijek smo u teškoj situaciji. S dva boda možeš uloviti priključak, ali ima još dosta utakmica. Ne ovisimo samo o sebi, igramo kući s Osijekom, Murvicom i Umagom. Raspored nam ide na ruku, ali nikad ne znaš gdje možeš kiksati. Da ne vjerujem u mogućnost ostanka ne bih bila tu,  ekipa i ja vjerujemo da možemo uspjeti.  Za tri tjedna vraća nam se Tabar i to će nam puno značiti, dodaje Prosenjak.

Klub je proteklog tjedna konačno dobio novu upravu na čelu s predsjednicom Ivanom Lesjak.

- Barem su se organizacijski problemi maknuli s mojih leđa. No, prerano je bilo što reći. Duboko se nadam da će se situacija popraviti. Na igračicama i meni je da se pokušamo ostvariti ostanak u prvoligaškom društvu. Žalosno bi bilo da ne uspijemo, no ništa još nije sigurno. Borit ćemo se dok postoje šanse. Sada imamo ljude u upravi, možda su prekasno došli, ali nadam se da će se situacija početi rješavati  Prošlo je tek nekoliko dana, vidjet ćemo u narednom periodu, kaže trenerica Zameta.