Adrijana Prosenjak: Prisiljene smo na stalnu borbu, neizvjesna je situacija u klubu

Petak, 23. rujna 2016. 15:33 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Dolazak jake Lokomotive na Zamet u subotu (18) uvijek je derbi koji motivira do maksimuma


Sudbina ženskog rukometa u Zametu neodoljivo podsjeća na zamišljeni perpetuum mobile. U pravilnim vremenskim intervalima od 4-5 godina ekipa se u složenim financijskim okvirima stalno obnavlja i kreće u novo renoviranje. Da bi na kraju priče šlag sa torte pobrali bogatiji i atraktivniji klubovi.

Tako i ove godine sve kreće iz početka.

U posljednjem kolu prošlog prvenstva u Centru Zamet, aktualne prvakinje rukometašice Podravke poražene su (26:25) u dojmljivom utakmici. Ostvarena je pobjeda sa sastavom koji uporna trenerica Adrijana Prosenjak više nema na okupu.

Podsjetimo da su 7. svibnja, pred samo 142 dana, igračice Zameta istrčale u sastavu: Toskić, Paurević, Plahinek, Karlić, Židek, Miočinović, Tabar, Milosavljević, Toto, Strukar, Bunić, Jelenović, Šegota (Umag), Mičijević (Dunaujvaros), Gugić (Podravka), Jerčinović i Kalčić (ozljede)...

- Prisiljene smo na stalnu borbu i rad od samoga početka. Iz prošlogodišnjeg sastava sa kojim smo započele prvenstvo, kada smo za Lokomotivom na kraju prvenstva zaostajale samo jedan bod, nema jedne cijele sedmorke. Uz vrlo težak raspored u prvih 5-6 kola, neizvjesna je i vrlo složena financijska situacija u klubu, reći će Adrijana Prosenjak.

Dugogodišnji predsjednik Luka Denona, koji je na čelu kluba više od 15 godina, želi se odmoriti i pokušava formirati sastav nove uprave kluba, pronaći adekvatnu zamjenu, ali je to proces koji ide sporo i teško. Bolje rečeno - nikako.

Srećom, kadetkinje Zameta mnogo obećavaju. Prvoj ekipi priključene su Ella Toskić, Ana Dobrić, Maja Visković, Ivana Dundović, Iva Stanić, Štefani Troskot, Marta Jurčić, Emma Martinović, Katarina Brkljača i uskoro će krenuti novi veliki Zamet.

Dok ponovno ne pokucaju na vrata novi emisari sa novim ponudama. I to je perpetuum mobile sa početka priče, u kojoj jedni rade za druge...

Dolazak jake Lokomotive na Zamet u subotu (18) uvijek je derbi koji motivira do maksimuma.

U ovom prvenstvu gošće dolaze u ulozi favorita, što ne znači da domaće igračice ne ulaze u susret maksimalno motivirano i spremne na iznenađenje.

Pred dvije godine Zamet je bio bolji u obje utakmice. Prošle godine u Zagrebu je bilo nerješeno (23:23), u Rijeci su gošće uzele Zametu drugo mjesto (21:22).