ADRIJANA PROSENJAK Još nije sve izgubljeno ako se obećanja realiziraju do kraja godine

Nedjelja, 11. studenog 2018. 12:56 Napisao/la  V. P.

Moramo tražiti pojačanja, jer nam se kadar osipa. Izgubili smo više od 20 igračica u ove tri godine, a to ne mogu nadoknaditi ni puno jači klubovi od nas, kaže trenerica Zameta 

Adrijana Prosenjak (Zamet)
Adrijana Prosenjak (Zamet) Foto: Sandro Donda

Rukometašice Zameta u vrlo su teškoj i nezavidnoj situaciji.

Zamećanke nakon devet kola imaju samo dva boda i izvjesno je da će se boriti za ostanak.

Do prvenstvene stanke ostala je još samo jedna utakmica, ona u petak sa Lokomotivom protiv koje je teško očekivati bodove.

- Nakon Lokomotive idemo u remont. Ono što su nam obećali trebalo bi se riješiti do Nove godine, tako da u 2019. možemo normalno funkcionirati. Ja sam znala što nas čeka, očekivala sam da ćemo osvojiti četiri boda, ali nismo uspjeli. Moramo tražiti pojačanja, jer nam se kadar osipa. Izgubili smo više od 20 igračica u ove tri godine, a to ne mogu nadoknaditi ni puno jači klubovi od nas, kaže trenerica Zameta Adrijana Prosenjak.

Većini igračica ovo je prva sezona u prvoligaškim vodama:

- Potencijala imamo,  u posljednjoj smo utakmici do 40. minute vodile tri, četiri razlike, ali za više od toga nedostaje nam snage, iskustva i znanja. Obećano nam je da će se u klubu organizacijska struktura riješiti jer zasad klub guraju tajnica i trenerica, a od toga sve kreće. Nakon toga pokušat ćemo izboriti ostanak. Tijekom stanke Židak se mora posve oporaviti, malo je trenirala, nije zaliječena do kraja i za nju je ovo mučenje. Vratit će se i Iva Mikolić. Dobili smo Maju Visković, koja u zadnja tri, četiri kola kao prvi pivot potvrdila naša očekivanja. Tu je i mlada Nika Bukvić, Katja Mikolić koja sve gura, Jelena Piršl se vratila uza sve svoje probleme da bude podrška vratarima. Nešto smo dobili, nešto izgubili, tako da moramo vidjeti što ćemo dalje, pojašnjava trenerica Zameta.

U nastavku prvenstva ostalo je 15 kola:

- Nismo navikli živjeti s porazima i ovo nas sve boli. Dosad nismo imali igračkih problema, sada ih imamo i upitan je ostanak u ligi. Imamo suženu bazu i ne možemo stvoriti toliko igračica koliko smo ih izgubili u tako malo vremena. Nadam se da će se konačno obećanja realizirati, zaključila je Adrijana Prosenjak.