ADRIJANA PROSENJAK Da su se neke stvari riješile prije godinu dana, ne bismo došli u ovu situaciju

Nedjelja, 21. listopada 2018. 12:54 Napisao/la  V. P.

Bukvić i Bahtiri se dobro snalaze, ostale cure nisu toliko zrele da bi nosile prevagu u Prvoj ligi. Treba im vremena da sazriju, kaže trenerica Zameta

Adrijana Prosenjak (ŽRK Zamet)
Adrijana Prosenjak (ŽRK Zamet) Foto: Sandro Donda

Rukometašice Zameta protiv Bjelovara su upisale i treći prvenstveni poraz ove sezone.

Nakon brojnih odlazaka iz ekipe i pomlađivanja trenerica Adrijana Prosenjak bila je svjesna da će prvenstvo biti teško.

- Znamo na kojem smo putu i znali smo što nas čeka. Nije ovo ništa strašno. U prva tri kola mogli smo uzeti samo bod Splitu kući, nismo uspjeli. Bjelovar je treća ekipa prvenstva sa 16 igračica, kompletnom duplom rotacijom. Mi smo se prvo poluvrijeme sjajno i borbeno držali, a onda kada nam je nestalo snage, izostala je koncentracija, pa preciznost. Realno bi bilo izgubiti tri, četiri razlike. No, ima pozitivnih stvari, Nika Bukvić je bila odlična, golmanica Hren također, Katja Mikolić stalno vuče. Nisam u panici, bila sam i u težim situacijama. Nema euforije ni kada pobjedimo, ali ni tuge kada izgubimo, rekla je trenerica Zameta Adrijana Prosenjak.

Ovu ekipu očekuje naporan rad. Prijašnjih sezona mlade igračice su ulazile u igru kada bi rezultat bio komotan, tako su mogle griješiti i stjecati iskustvo, a sada mlade igračice kada uđu u igru moraju odmah dati svoj doprinos:

- Bukvić i Bahtiri se dobro snalaze, ostale cure nisu toliko zrele da bi nosile prevagu u Prvoj ligi. Dosad su igrale Drugu ligu ili kadetska i juniorska natjecanja. Treba im vremena da sazriju i onda će sve manje griješiti u presudnim trenucima. Teško je očekivati da ćemo igrati svih 60 minuta sa maksimalnom koncentracijom, treba pričekati da nam se još neke igračice vrate. Situacija nije bajna, ali znamo koje ekipe moramo pobijediti i gdje ćemo imati šansu. Ima još ekipa koje imaju problema. U iduće četiri utakmice mogli bi osvojiti koji bod. Moramo izdržati do stanke jer od siječnja ćemo biti kompletni, dodaje Prosenjak.

Zametska trenerica smatra da je šteta da se klub mora boriti za ostanak u ligi.

- Da su se stvari koje se sada rješavaju riješile prije godinu dana, ne bismo došli igrački u ovu situaciju. No, znamo što nas čeka, moramo zadržati prvoligaški status. Imamo obećanja da će situacija biti pozitivna i mislim da rezultatski možemo prebroditi ovu situaciju. Kada sam svojedobno preuzela Umag imali smo jedan bod nakon osam kola, tako da znam kako izgledaju teške situacije i kako u njima treba funkcionirati. Činjenica je da izgledamo puno bolje sada nego na početku sezone. To je proces odrastanja, igrač se stvara godinama, a ne preko noći samo zato što je potreban, poručuje Prosenjak.

Trenerica rukometašica Zameta je optimistična, vjeruje da će ekipa uspjeti osigurati ostanak u prvoligaškom društvu i da će se nerukometna situacija s kojom se Zamećanke bore već tri godine, konačno srediti.

- Puno rada je pred nama, ali doći će i dani naplate toga rada. Moramo dati najviše što možemo i izboriti ostanak te profilirati još koju mladu igračicu te vratiti Zamet tamo gdje mu je mjesto. Mi smo klub iz velikog grada kojemu treba stabilan i dobar prvoligaš. U petak igramo protiv Zrinjskom, imamo priliku osvojiti bodove, a uz vjeru u obećanja koja imamo izdržat ćemo teški period i dočekati bolje dane. Na muci se poznaju junaci, zaključila je Adrijana Prosenjak.