1. HRL: Zamećanke sa uvjerljivih 11 pogodaka razlike pobijedile Sesvete

Subota, 15. listopada 2016. 17:35 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Utakmica 4. kola Zamet - Sesvete Agroproteinka 34:23. U četvrtom  nastupu Zamećanke upisale prvu pobjedu

Centar Zamet. Gledatelja: 80

Suci: Josip Cepanec (Turčin), Dalibor Dragočajac (Novska)

Nadzornik: Damir Sarajlić (Velika Gorica)

ZAMET: Strukar 1 (17+2), Paurević 2, Plahinek 3, Židek 1, Miočinović 2, Tabar 1, Milosavljević 11, Toto 2, Jelenović 5, Bukvić 2, Visković, Kalčić, Dobrić 4, Lopac - Škrinjar.

SESVETE AGROPROTEINKA: G. Bešen (7+0), Rašić, Anđelić 3, Karaula, Jakara 2, Čalušić 4, Nuić 3, Marić, Dominiković 1, Vlajsović 3, L. Bešen (3+0), Petrušić 5 (2), Miletić, Bezjak, Peraica, Milić.

Isključenja: Zamet: - Sesvete Agroporteinka: 4 minute (Nuić, Milić)

Sedmerci: Zamet: - Sesvete Agroproteinka: 4 (2)


Nakon monsunske kiše koja se je oborila na Rijeku, u ranim poslijepodnevnim satima granulo je sunce. Punim sjajem zasjalo je i za rukometašice Zameta, koje su ostvarile prvu prvenstvenu pobjedu.

Dojmljivom igrom, problemima usprkos. Financijskim...

Ulazak u igru bio je munjevito učinkovit. U dominantno startno visoko vodstvo (5:0) Milosavljević je ugradila tri pogotka. Do kraja utakmice još 8 za dvoznamenkasti učinak.

 Ekipa trenera Škorića ušla je u probleme, koji su se do 20. minute donekle ublažili.

Vrijedan doprinos pobjedi Zameta ostvarila  je golmanica Nikolina Strukar, koja jeobranila 17 udaraca, 2 sedmerca, a bila je i efikasna...

U nastavku utakmice omjer snaga je još više otišao na stranu ekipe Adrijane Prosenjak, koja je počela sa uvođenjem igračica sa klupe, koje su ukazano povjerenje iskoristile u potpunosti.

U pojedinim razdobljima utakmice, na terenu su se sa obje strane nalazile doslovne samo igračice kadetskog uzrasta.

U  50. vodstvo je dostiglo visokih 30:18 pri čemu su se istakle sve linije domaćeg napada, a posebno dobro se je igralo preko kružnih napadačica. I  uz veliki broj laganih golova postignutih iz kontri.

A da se domaće igračice nisu prerano opustile (pre)zadovoljne visokim vodstvom i ušle u niz tehničkih pogrešaka, rezultat bi bio i mnogo veći i izraženiji.