VALTER MATOŠEVIĆ Normalno da ću sudjelovati u radu Upravnog odbora HRS-a, ali meni je draže raditi u dvorani

Srijeda, 15. svibnja 2019. 13:46 Napisao  I. V.

U dogledno vrijeme mogao bi u županiji igrati još jedan premijerligaš, za sada ga ne vidim! Ne mislim da nema kvalitete nego da treba ići postepeno, kaže novi član Upravnog odbora HRS-a

Valter Matošević radio kao stručni komentator RTL-a
Valter Matošević radio kao stručni komentator RTL-a

 

 

Valter Matošević postao je član Upravnog odbora HRS-a.

Matoševićev izbor nema veze s vodstvom županijskog saveza na čelu s predsjednikom Mirzom Džombom, član rukometne vlade postao je isklučivo odabirom predsjednika Tomislava Grahovca.

Za razliku od prethodnika Darka Dunata, Matošević nema izbornu bazu u županijskom savezu, što ne znači da neće zastupati županijske interese:

- Nismo još o tome razgovorali, s Džombom ću razgovarati kada završi sezona, imamo vremena. Teško mi je prije toga govoriti na koji način možemo pokušati poboljšati poziciju županijskog saveza. Drago mi je da sam postao član Upravnog odbora HRS-a i sigurno ću se boriti za interese županijskog rukometa koliko to bude u mojoj mogućnosti, svima nam je cilj da budemo što bolji, kaže Matošević kojega očito više cijene u središnjici nego u županiji gdje se bavi samo trenerskim poslom:

- Trener ću ostati i dalje! Normalno da ću sudjelovati u radu Upravnog odbora HRS-a, ali meni je draže raditi u dvorani nego na nekim drugim funkcijama, naglašava Matošević iz kojega je uspješna premijerna prvoligaška sezona na klupi Mornar-Crikvenice.

- Sezona je na kraju zaista bila odlična, iako možda na početku nije izgledalo tako. Na početku smo nekoliko utakmica izgubili s golom razlike, trebalo nam je vremena da uhvatimo zalet. Pri kraju prvenstva igrali smo odlično, iskazali smo izuzenu fizičku spremu za što treba pohvaliti trenera Dragan Todorovića. Kada smo počeli pobjeđivati, stekli smo veliko samopouzdanje, govori Matošević.

Mornar-Crikvenica i Kozala sezonu su završili u vrhu prve lige pa se logično nameće pitanje ima li u županiji mjesta za još jednog premijerligaša uz Zamet?

- Mislim da u ovom trenutku nema! U dogledno vrijeme mogao bi u županiji igrati još jedan premijerligaš, za sada ga ne vidim! Ne mislim da nema kvalitete nego da treba ići postepeno. Mi smo dobro odigrali sezonu, Kozala je na kraju također završila u vrhu, ali smatram da je u ovom trenutku za županiju prioritet imati jednog stabilnog premijerligaša. Važno je da se uspostavi hijerarhija na zdravoj suradnji od koje će svi klubovi imati koristi, da se stvori sustav koji će izbacivati kvalitetne igrače, kaže Matošević.

To je otprilike neizravni odgovor na pitanje kakve su ambicije Mornar-Crikvenice iduće sezone:

- Ambicije uvijek postoje! Nama je najvažnije da se klub stabilizira, u dvije godine ostvarili smo dobre rezultate. Protekle sezone ušli smo u prvu ligu, svi su nam predviđali borbu za ostanak, a mi smo završili na diobi trećeg mjesta. Iduće sezona namjeravamo zadržati istu razinu, ali ako se pruži prilika za nešto više, mi ćemo je obbjeručke prihvatiti, zaključuje Matošević.