Rukometašice Murvica i nogometaši Rijeke razigravaju za nacionalne trofeje u elitnim sportovima

Utorak, 14. svibnja 2019. 10:08 Napisao  I. V.

Murvica za razliku od Rijeke nema šanse osvojiti nacionalni kup, ali bi plasmanom u finale ostvarila europski plasman što je početku sezone izgledalo nestvarno

Rukometašice Murvica i nogometaši Rijeke razigravaju za nacionalne trofeje u elitnim sportovima

 

Rukometašice Murvica i nogometaši Rijeke jedini u županiji na kraju sezone razigravaju za jedan nacionalni trofej u loptačkim sportovima koji imaju statuse tzv. nositelja kvalitete.

Nogomet i rukomet slove elitnim hrvatskim sportovima za razliku od hrvatske odbojke u kojoj MOK i ŽOK Rijeka pripadaju samom vrhu. 

Murvica u premijernoj prvoligaškoj sezoni igra završnicu kupa nakon što je u zadnjem kolu osigurala ostanak.

Završnica kupa igra se u Poreču, gdje se održava tradicionalni Festival rukometa, evo rasporeda završnice rukometaša i rukometašica:

Četvrtak, 16. 5. 2019. - polufinalne utakmice (Ž)
18:00 Podravka Vegeta – Koka (PlanetSport)
20:00 Sesvete Agroproteinka – Murvica (PlanetSport)

Petak, 17. 5. 2019. - polufinalne utakmice (M)
18:00 PPD Zagreb - Nexe (PlanetSport)
20:00 Čakovec - Dubrava (PlanetSport)

Subota, 18. 5. 2019.
17:30 Finale Ž (HRT2)
Nedjelja, 19.5.2019.
17:30 Finale M (HRT2)

Kupove su do sada osvajale samo rukometašice Podravka Vegete i Lokomotive.

Podravka je čak 22 puta osvojila trofej, Lokomotiva je osvojila preostala 3.

Među rukometašima Zagreb je još bolji, nacionalni kup osvojio je čak 25 puta što znači da je izgubio samo jedan finale (Metković, 2002. godine).

Murvica se prvi put u povijesti našla u elitnom društvu i uz naklonost ždrijeba dobila protivnika kojemu može parirati:

- Prvi puta smo u završnici i jako smo ponosni na to. Kup je takvo natjecanje da su iznenađenja uvijek moguća. U jednoj utakmici, a to je za nas polufinalna, sve je moguće. Sesvete su apsolutni favorit u polufinalu, dobile su nas u oba ligaška susreta, ali mi dolazimo potpuno mirni i rasterećeni i želimo se prikazati u najboljem mogućem svjetlu, kaže trener Mladen Prskalo uoči utakmice protiv Sesveta.

- Ne bih bio pozitivan kada ne bih razmišljao o tome da imamo izglednu mogućnost plasirati se u finale s obzirom na ligaška natjecanja, ali svakog uvažavam i poštujem. Pred nama je utakmica u kojoj svatko ima svoje šanse i samo onaj tko će iskoristiti trenutak, bit će u konačnici pobjednik, kaže Branko Šebek, trener Sesvete Agroproteinke.

Murvica za razliku od Rijeke nema šanse osvojiti nacionalni kup, ali bi plasmanom u finale ostvarila europski plasman što je početku sezone izgledalo nestvarno.