PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Murvica u zadnjem kolu zadržala prvoligaški status

Subota, 11. svibnja 2019. 10:59 Napisao  I. V.

Što se tiče iduće sezone, nisam o tome razgovarao s čelnicima kluba.  Zadnja dva mjeseca jedino sam razmišljao o ostanku u ligi, kaže trener Mladen Prskalo

Mladen Prskalo, trener Murvica
Mladen Prskalo, trener Murvica

 

Murvica je ostala prvoligaš!

U 26. kolu Bjelovar je u petak pobijedio (28:24) Trešnjevku, koja se porazom oprostila od prve lige.

Subotnja utakmica Osijek - Lokomotiva ne odlučuje ni o čemu, Osijek i Murivca imaju 14 bodova, Trešnjevka s 12 bodova ispada zajedno sa Zametom, koji je odustao usred sezone.

Rukometašice Murvica u neizvjesnoj završnici zadržale su prvoligaški status u prvoj prvoligaškoj sezoni:

- Bilo je jako zanimljivo na kraju, sezona je bila vrlo naporna. Čestitam igračima na zalaganju! Prve sezone uvijek su stresne, igračice su se morale prilagođavati na drugačji način igre što je zahtjevno. Zadovoljan sam sezonom, kaže trener Mladen Prskalo.

U pravilu su druge sezone u višem rangu teže od prvih, jer kvalitetu treba potvrditi:

- Što se tiče iduće sezone, nisam o tome razgovarao s čelnicima kluba. Dogovorili smo suradnju za ovu sezonu, moramo sjesti i vidjeti što dalje. Zadnja dva mjeseca jedino sam razmišljao o ostanku u ligi. Treba vidjeti koje će igračice biti na raspolaganju iduće sezone, prema mojem mišljenju ekipa bi se trebala pojačati. Ove igračice bit će sezonu iskusnije, uz dva, tri pojačanje puno bi lakše ostale u prvoj ligi, govori Prskalo.

Sezona još nije gotova, Murvica igra u završnici kupa na turniru u Poreču od 13. do 16. svibnja, u polufinalu igra protiv Sesveta:

- Teoretski je moguće da sezonu završimo plasmanom u Europu! Imamo dosta ozlijeđenih igračica, teško je tako funkcionirati, ali napravit ćemo sve što možemo da pružimo dobru partiju. Imamo realne šanse, smatra Prskalo.

Mlada crikvenička ekipa postala je nositelj kvalitete ženskog rukometa u županiji:

- Uprava Murvica na čelu s predsjednikom Damirom Ljubanovićem napravila je jako dobar posao. Davno sam rekao da Primorsko-goranska županija ima potencijal za dva, tri prvoligaša u ženskom rukometu. Normalno da očekujem da će se Zamet brzo vratiti u prvu ligu, gdje mu je mjesto. Vidim veliki potencijal u Omišlju, ljudi rade kvalitetno u sredini u kojoj se rukomet može još više razviti. Tu su Senj i Opatija, vidim veliki prostor za razvoj ženskog rukometa u regiji. Treba nam jedan klub koji će postati nositelj kvalitete, što se ne može postati samo trudom i zalaganjem, mora postojati i jaka financijska baza. Kvalitete sigurno ima, zaključuje Prskalo.