ZAMET - POREČ Valter Matošević: Igramo protiv favorita lige, ključno je kako ćemo igrati u obrani

Ponedjeljak, 14. listopada 2019. 10:49 Napisao  I. V.

Vrlo su jaka momčad, ali je važno da mi budemo pravi. Vjerujem u dečke i da ćemo se na kraju veseliti, govori trener rukometaša Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Zameta u utorak (18.30) na svom parketu igraju protiv Poreča, koji se u subotu oprostio od EHF Kupa domaćim porazom (20:26) od francuskog PAUC Handballa.

U 4. kolu Zamećani su domaćini jednoj od najboljih momčadi u ligi koja na početku sezone ne izgleda domaćinski.

Od četiri utakmice 4. kola, tri su završile pobjedama gostujućih momčadi što je dodatno upozorenje uoči gostovanja Poreča:

- Liga sigurno nije domaćinska, vidi se da nijanse odlučuju utakmice, više manje je isto gdje igraš, važna je motivacija, sreća..., kaže Valter Matošević, trener Zameta koji nakon tri kola ima dva boda nakon domaće pobjede protiv Sesveta.

 - To je očekivano. Iskreno, iznenadila me u 4. kolu pobjeda Gorice u Vinkovcima, iako je Gorica druga momčad PPD Zagreba, riječ je o mladoj i perspektivnoj momčadi. Varaždin je rutinski pobijedio Dubrovnik bez problema. Naši porazi u Vinkovcima i Varaždinu nisu neočekivani, imamo mladu momčad i sada igramo protiv Poreča koji je favorit lige. Vjerujem u našu momčad i nadam se uspjehu. Poreč igra čvrstu i agresivnu zonu 6-0 i 3-2-1, što se tiče napada imaju promjenu ritma, glavni ton daje iskusni Mataija na kojega ćemo morati posebno paziti, imaju pivota Sakića visokog dva metra, fizički dominantnog... Vrlo su jaka momčad, ali je važno da mi budemo pravi. Vjerujem u dečke i da ćemo se na kraju veseliti, govori Matošević.

Matošević od početka sezone zapravo najviše vjeruje da Zamet bodove može osvajati samo jakom obranom :

- U utakmici protiv Poreča ključno je kako ćemo igrati u obrani, moramo biti agresivni, izlaziti pravodobno... Ako obranu budemo odigrali kako treba, neće biti problema, naglašava Matošević.

Rezultati 4. kola: Bjelovar - Dubrava 24:29, Umag - Sesvete 21:24, Spačva Vinkovci - Gorica 28:32, Varaždin - Dubrovnik 33:26, utorak (18.30): Zamet - Poreč

Poredak: Dubrava 7, Spačva Vinkovci 6, Gorica 5, Bjelovar 5, Varaždin 4, Poreč 3 (3), Umag 3, Sesvete 2, Zamet 2 (3), Dubrovnik 1