MRK ZAMET

Valter Matošević službeno postao trener

Petak, 12. srpnja 2019. 18:15 Napisao/la  SC

Posebno me veseli da je struktura kluba definirana, od igrača do stručnog stožera što je garancija da ćemo raditi u miru, kaže Matošević

Vedran Babić, Valter Matošević, Vedran Devčić i Boris Konjuh
Vedran Babić, Valter Matošević, Vedran Devčić i Boris Konjuh

 U Vip prostoru Centra Zamet održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener seniorske ekipe Rukometnog kluba Zamet – legendarni Vater Matošević.

- Prije svega želim se zahvaliti svom bivšem klubu, Mornar Crikvenici, gdje sam proveo dvije sjajne godine. Kako je i spomenuto, iz Zameta nisam ni otišao s obzirom da sam cijelo vrijeme radio s vratarima. Posebno me veseli da je struktura kluba definirana, od igrača do stručnog stožera što je garancija da ćemo raditi u miru. Vjerujem da ćemo u svakoj utakmici dati svoj maksimum, da ćemo biti ponizni, ali ipak željni dokazivanja. Ako ispunimo sve te preduvjete, napravit ćemo iskorak i nadam se ući u Ligu za prvaka, kazao je Matošević.

- Veliko mi je zadovoljstvo da danas predstavljamo Valter Matoševića kojeg uistinu u Rijeci ne treba posebno predstavljati. Mi smo u proteklom razdoblju naporno radili da posložimo, prije svega, igračku ekipu, a onda je kao točka na i formiran stručni stožer, a prije svega glavni trener – Valter Matošević. Okrećemo se novoj sezoni, zadržali smo gotovo cijelu ekipu, pogotovo mlađi kadar na koji računamo u sljedećim godinama, popunili s dobrim pojačanjima na ključnim pozicijama, a sada je definiran i trener pa svi zajedno možemo ambiciozno krenuti u novu sezonu. Čestitam Valteru Matoševiću na imenovanju u upravni odbor HRS-a što je vrlo značajno i za Zamet, kazao je predsjednik Vedran Devčić.

- Izuzetno nam je drago da smo nakon nekoliko tjedana razgovora postigli dogovor s Valterom i uistinu je teško izraziti mu dobrodošlicu povodom povratka u klub, kada zapravo nikad iz njega nije niti otišao. Nakon nekoliko sezona, kada je sjedio na klupi zajedno s trenerom Miškovićem, nastavio je trenirati naše golmane, što se pokazalo izrazito dobrim, obzirom da je naš golmanski par u protekloj sezoni po postotku obrane bio najbolji nakon golmana PPD Zagreba, smatra direktor Vedran Babić.

Uz Matoševića u stručnom stožeru u novoj sezoni bit će Boris Konjuh u ulozi team managera:

- Veselim se što smo danas predstavili Valtera i radujem se našoj suradnji. O Valteru je sve rečeno, njegovi rezultati govore za sebe i drago nam je što Valter ostaje s nama. Što se tiče stručnog stožera sastavljen je od znanih imena. Kondicijski trener je Sandro Gulja koji iza sebe ima uistinu izvrsne rezultate u brojnim klubovima, dok je novi fizioterapeut Denis Miškulin koji je u zadnjih pet godina radio u HNK-a Rijeka. Stručni stožer će zasigurno doprinijeti željenom rezultatu i vjerujem da ćemo svi zajedno dojedriti do željenog cilja, rekao je Konjurh.

Kondicijski trener Sandro Gulja bivši je svjetski prvak i trofejni hrvatski boćar, koji je proteklih godina radio u ŽRK Zamet, a trenutno radi kao kondicijski trener hrvatske kadetske reprezentacije.

Novi fizioterapeut Denis Miškulin po završetku Medicinskog fakulteta pripravnički staž odradio je u Klinici za ortopediju Lovran.

Pet godina proveo je kao fizioterapeut u HNK Rijeka, od čega je posljednje dvije godine bio zadužen za prvu ekipu.