VALTER MATOŠEVIĆ Stalno moramo pružati maksimum kao u utakmici protiv Dubrave, pa rezultati neće izostati

Nedjelja, 24. studenog 2019. 15:37 Napisao/la  SC

Ostvarii smo veliki rezultat s obzirom da smo igrali protiv Dubrave, koja je godinama u vrhu hrvatskog rukometa, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Zameta u Dubravi su osvojili prvi bod na gostovanjima, u zadnjem kolu prvoga dijela natjecanja odigrali su neodlučeno (29:29) protiv jedne od vodećih momčadi lige.

- Gledajući tablicu, osvojili smo veliki bod! Od trećeg do osmog mjesta razlika je u jednom bodu, u takog zgusnutom rasporedu jedan bod jako puno znači. Dečki su stvarno odigrali odlično, vjerovali su u sebe tri minute prije kraja, kada su gubili tri razlike. Na kraju su pokazali da mogu, a u svemu tome najvažnije je bilo da su pokazali veliku želju na čemu im posebno čestitam. Ostvarii smo veliki rezultat s obzirom da smo igrali protiv Dubrave, koja je godinama u vrhu hrvatskog rukometa, redovito igra u doigravanjima za prvaka. Veliki poticaj za daljnji tijek natjecanja, kaže trener Valter Matošević.

Nakon prvoga dijela sezone Zamet je otprilike na tragu rezultata iz prošle sezone, kada se do zadnjega kola borio za plasman u doigravanje za prvaka.

Budući da su Matoševićevi kriteriji u sportu visoki, nije teško pretpostaviti koliko je trener Zameta zadovoljan trenutačnom pozicijom:

- Kao sportaš uvijek težiš najboljem, ali moramo biti čvrsto na zemlji. Mislim da smo mogli osvojiti još neki bod u prvom dijelu sezone, ali nismo. Sada počinje drugi dio prvenstva u kojemu se ne bi trebalo zamarati s play-offom ili play-outom nego ići iz utakmicu u utakmicu. Stalno moramo pružati maksimum kao u utakmici protiv Dubrave, pa rezultati neće izostati, smatra Matošević.

Do kraja kalendarske godine Zamet treba odigrati tri utakmice drugoga dijela natjecanja, dvije domaće utakmice protiv Spačve i Varaždina, između njih slijedi gostovanje u Sesvetama.

S obzirom na stopostotni učinak u domaćim utakmica, kalendarska godina mogla bi završiti u pozitivnom ozračju:

- Neću se zamarati prognozama ili upisivati pobjede prije nego što se ne ostvare na parketu. Prvu utakmicu igramo protiv Spačve, koja je vrlo ozbiljna momčad. U prvoj utakmici u Vinkovcima izgubili smo sedam razlike iako je prvi dio utakmice bio u egalu. Na kraju su nas pobijedili i prebili! Nema gorega od toga! Važno je da idemo iz utakmicu u utakmicu, a prva na redu je utakmica protiv Spačve, naglašava Matošević.