LIGA ZA OSTANAK Valter Matošević: Praktično počinje nova sezona, slijedi nam novo dokazivanje

Utorak, 10. ožujka 2020. 19:22 Napisao  I. V.

Od prve utakmice trebamo pokazati da je zametska dvorana neosvojiva tvrđava, naglašava trener rukometaša Zameta uoči utakmice protiv Dubrovnika

Valter Matošević
Valter Matošević

Rukometaši Zameta u subotu počinju natjecanje u Ligi za ostanak.

Igrači Zameta do zadnjega kola regularnog dijela sezona uzalud su se nadali utakmicama u Ligi za prvaka, nakon zadnjega kola počinju natjecanje za očuvanje premijerligaškog statusa.

Stresovi su sastavni dio sporta, u subotu već igraju protiv Dubrovnika na svom parketu:

- Sport zbog toga ima takvu draž! Mi smo to već apslovirali nakon što smo u nedjelju saznali da je Spačva pobijedila. Iskreno, nisam se puno nadao prije te utakmice. U ponedjeljak samo održali sastanak, jedna je liga iza nas, počinje natjecanje u drugoj ligi. Slijedi nam novo dokazivanje, od prve utakmice trebamo pokazati da je zametska dvorana neosvojiva tvrđava, naglašava trener Valter Matošević.

Zamećani su u sličnoj situaciji bili prošle sezona koja je na kraju završila mukotrpnom borbom za ostanak:

- Ne bih se ostvrtao na prošlost, ali ove sezone ipak je bilo malo drugačije nego prošle. Ovisili smo o sebi, nedostajao nam je jedan gol, na kraju smo završili na diobi trećeg mjesta, ali sve je to sada iza nas. Od ponedjeljka smo počeli igrati novu ligu, praktično počinje nova sezona, zaključuje Matošević.

U Ligi za ostanak Zamet kreće s prve pozicije koja donosi 5 bodova, slijede Sesvete 4, Umag 3, Bjelovar 2, Varaždin 1930 1, Dubrovnik bez bodova.

Evo rasporeda prvih pet kola:
Zamet - Dubrovnik
Zamet - Sesvete
Umag - Zamet
Zamet - Bjelovar
Varaždin - Zamet