Vedran Devčić: To što nemamo ni jedan bod ne treba biti razlog za paniku i medijski defetizam

Srijeda, 05. listopada 2022. 13:53 Napisao  I. V.

Nakon prvih 6 kola igramo za redom čak 3 domaće utakmice protiv direktnih protivnika, te utakmice su presudne, kaže predsjednik Zameta

Vedran Devčić
Vedran Devčić

Rukometaši Zameta nakon prve četiri utakmice nemaju boda, a sada igraju protiv dvije ponajbolje momčadi u skupini:

- To što nakon četiti kola natjecanja u Paket24 Premijer ligi RK ZAMET još nemamo na svom kontu niti jedan bod ne treba biti razlog za paniku i medijski defetizam, koji samo šteti novom treneru Hrvatinu i mladoj ekipi u sticanju samopouzdanja. Niti sljedeća dva kola neće biti laka, u subotu nam dolazi Nexe, a nakon toga gostujemo kod trenutno vodeće ekipe Gorice. Činjenica je da smo imali jako težak raspored u prvom dijelu. U prvih 6 kola imamo 4 gostovanja i dvije domaće utakmice od koje je jedna protiv Nexea, gdje nije realno očekivati bodove. Nakon prvih 6 kola igramo za redom čak 3 domaće utakmice protiv direktnih protivnika. Bodovi iz tih utakmica će se prenositi u daljnju fazu natjecanja, u Ligu za ostanak i te utakmice su presudne, kaže predsjednik Zameta Vedran Devčić.

Predsjednik kluba ističe sljedeće:

- Naša ekipa realno je slabija nego prošle godine, ostali smo bez nekoliko bitnih iskusnih igrača, ali ništa novo, svake godine gradimo novu ekipu i završavamo oko sredine ljestvice. Realno gledajući od bodova na koje smo računali kao sigurne, do sada smo izgubili samo 2 boda u utakmici protiv Rudara u Rijeci, što je bila najlošija utakmica do sada. Protiv direktnih protivnika Dubrave i Ribola Kaštela u gostima smo izgubili samo dva razlike sa time da smo vodili veći dio utakmice. Vidimo još puno prostora za napredak u igri i prije svega u dizanju samopouzdanja i igrača kao pojedinaca i cijele ekipe. To dolazi sa vremenom i iskustvom. Nemamo previše vremena, ali vjerujemo u ovu ekipu i trenera Hrvatina i stvari će sjesti na svoje mjesto. Istovremeno uprava radi i na pojačanjima, poručuje Devčić.