Igor Marijanović: Užasno sam ljut pristupom u prvom poluvremenu

Nedjelja, 10. listopada 2021. 21:44 Napisao/la  KS

Uz naše neiskustvo očito moramo mentalno rasti i sazrijevati. No, možda nam je  trebala ovakva utakmica da  igrači shvate o čemu stalno govorimo, kaže trener Zameta

Igor Marijanović
Igor Marijanović Foto: Kristian Sirotich

Igor Marijanović nije imao razloga biti nezadovoljan nakon pobjede nad Dubrovnikom u petom kolu Paket 24 Premijer lige, iako nije imao pretjeranog razloga niti za neko ekstremno zadovoljstvo.

Njegovi izabranici odradili su utakmicu onoliko koliko je trebalo za uvjerljivu pobjedu, možda su malo pokvarili dojam defanzivnim angažmanom u prvom dijelu utakmice.

- Užasno sam ljut pristupom i obranom u prvom poluvremenu. To je ono što smo pričali čitav tjedan, ponavljali, odlučili smo da se nećemo tako ponašati, a na kraju je ispalo upravo to. Primili smo 17 golova u prvom dijelu, što je apsolutno previše. Ne, nismo bili na razini, ali rekli smo što imali za reći na poluvremenu u svlačionici, izašli smo van, odlučili smo se promijeniti i mislim da se to u pristupu vidjelo. Vrlo brzo smo se odvojili i utakmicu završili uvjerljivom pobjedom, objektivan je bio Igor Marijanović, trener rukometaša Zameta po završetku utakmice.

Budući da je razlika u kvaliteti evidentna, jasno je da su Zamećani možda  podsvjesno u utakmicu ušli s određenim rezervama u angažmanu.

- To su najteže utakmice. Dubrovnik je došao bez boda, ali premladi smo i preneiskusni da bismo si dopustili luksuz ležernog ulaska u utakmicu. Danas-sutra će umjesto Dubrovnika tu biti netko malo jači i neće ti dopustiti da se vratiš u utakmicu ili da se odvojiš. Ne, ne mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom, to je očito stvar na kojoj moramo poraditi. Uz naše neiskustvo očito moramo  mentalno rasti i sazrijevati. No, možda nam je  trebala ovakva utakmica da i igrači shvate ono o čemu mi stalno govorimo. Bezbolno je završilo, dva boda smo osvojili, svi su odigrali, svi su se razigrali, 'ajmo ne biti nezadovoljni nakon pobjede od 12 razlike.

Sada slijedi Bjelovar, u šestom kolu Zamećani gostuju kod momčadi koja je u pet kola upisala jednu pobjedu i dva remija.

- Rekao sam dečkima da odmah počinju pripreme za Bjelovar. To je ozbiljna utakmica protiv kvalitetnog suparnika, teška utakmica kojom možemo jako puno dobiti. Idemo se spremiti, malo ćemo ih pogledati i napasti idući vikend. Dva boda u Bjelovaru značila bi nam iznimno puno, velik posao bismo napravili, jer bismo tada bodove uzeli  u Varaždinu i Bjelovaru, a u drugom dijelu nam dolaze u goste. Idemo se pripremiti što bolje i dati sve od sebe, zaključio je Igor Marijanović.