IVICA LUKANOVIĆ

Nisam mogao dozvoliti da MRK Zamet ode u stečaj

Nedjelja, 14. travnja 2024. 13:28 Napisao/la  Igor Vranić

Sport je javna potreba koju politika treba puno ozbiljnije sagledavati, smatra čovjek koji stoji iza projekta povratak Zameta u Premijer ligu

Nisam mogao dozvoliti da MRK Zamet ode u stečaj

Rukometaši Zameta pobjedom protiv Kozale došli su nadomak Premijer lige, u preostale tri utakmice Zamećani trebaju osvojiti još jedan bod da bi osigurali titulu prvaka.

Budući da u idućem kolu Zamet igra protiv Splita na svom parketu, promociju novog premijeligaša realno je očekivati dva kola prije kraja sezone:

- Ja sam, kao i svi moji suradnici, zadovoljan jer smo ostvarili cilj, a to je brzi povratak u Premijer ligu. Treba reći da smo dobro podijelili zadatke, Aco (Aleksandar Čupić, op.a.) je odradio dio koji se tiče sportskog dijela, zajedno sa svojim suradnicima koje je odredio. U organizacijskom dijelu kluba i u nekim sitnim kriznim situacijama, angažirao sam se ja, u promocijskom je dijelu Željko (Jovanović, op.a.) odradio svoj dio posla, on je uložio dosta vremena da promovira klub. Osobno sam se uključio u rad kluba jer nisam mogao dozvoliti da jedan takav riječki sportski brand ode u stečaj! Mislim da smo napravili dobar posao, kaže Ivica Lukanović koji stoji iza projekta povratak Zameta u Premijer ligu.

Jasno da povratak u Premijer ligu neće potpuno zaživjeti ako Zamet ne postane stabilan premijerligaš na svim razinama:

- Ima puno posla! Trebat će se ovim poslom početi baviti ozbiljnije, profesionalnije. Mi smo do sada taj posao odrađivali iz drugoga plana, da tako kažem. Tako se neće moći raditi da bismo postali stabilni premijerligaš, što je naš cilj. Neke ćemo funkcije unutar kluba morati profesionalizirati, na tome radimo od prvoga dana, otkada je počela sezona. Kada smo nakon prvoga dijela sezone vidjeli da su šanse da se vratimo u Premijer ligu realne, počeli smo o tome još ozbiljnije razmišljati. Kada završi sezona, predstoji nam zatvaranje budžeta za iduću sezonu. Nadam se da će Grad Rijeka tu pokazati razumijevanja isto kao naši suradnici iz gospodarstva, jedino tako možemo imati jakoga premijerligaša, ističe Lukanović.

Ivica Lukanović osvjedočeni je ljubitelj sporta, poznati gospodarstvenik i političar preuzeo je odgovornost za budućnost Zameta zajedno sa Željkom Jovanovićem, koji je strastveno vezan za Zamet.

Lukanović je predsjednik županijske organizacije SDP-a, Jovanović je dugo godina istaknuti član SDP-a, između ostaloga bivši je ministar u Vladi Zorana Milanovića kojemu je na početku predsjedničkog mandata postao savjetnik.

Odnos politike i sporta vječna je riječka tema, do pojave Lukanovića u tzv. loptačkim sportovima samo je bivši čelnik ŽRK-a Zamet Luka Denona bio istaknuti političar SDP-a.

Uvriježena teza da se politika ne treba izravno miješati u sport prazna je smicalica, koja najčešće služi kao alibi za nebrigu prema sportu.

Lukanović očito ne zazire od utjecaja politike u sportu:

- Moj je osobni primjer kombinacija privrednika i osobe koja se bavi javnim poslom, sva pomoć koju sam dobio za klub počivala je na osobnim kontaktima. Nisam siguran da je to neizbježno i važno, mislim da sport zavrjeđuje puno veću pažnju društva, sport puno više utječe na društvo nego što mi tome pridajemo važnost. Sport je javna potreba koju politika treba puno ozbiljnije sagledavati, smatra Lukanović.

U srijedu se održavaju parlamentarni izbori, Zamet u subotu igra protiv Splita.

Je li izvjesnija pobjeda na parlamentarnim izborima ili u utakmici protiv Splita?

- Odgovor na takvo pitanje je nezahvalan, ha, ha...! Neću odgovoriti!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.