Igor Marijanović: Morat će se poklopiti jako puno toga da izvučemo pozitivan rezultat protiv Nexea

Petak, 12. studenog 2021. 12:38 Napisao/la  KS

Do kraja ćemo se boriti za Ligu za prvaka. Nakon Nexea slijedi nam Moslavina i ta utakmica, kao i svaka slijedeća, bit će od presudnog značaja, kaže trener rukometaša Zameta

Vedran Babić i Igor Marijanović
Vedran Babić i Igor Marijanović Foto: Kristian Sirotich

Rukometaši Zameta u subotu (18 sati) u svojoj dvorani dočekuju Nexe, utakmica je to 9. kola Paket 24 Premijer lige, kojom Riječani otvaraju drugi dio sezone.

Zamećani nisu razočarali načinom na koji su odradili prvi dio sezone, naglasio je to i direktor kluba Vedran Babić u uvodu konferenciji za novinare održane uoči gostovanja drugog najboljeg hrvatskog kluba i vodeće momčadi B skupine.

Da nam je netko, s obzirom na sve okolnosti, ponudio osam bodova nakon osam kola vjerojatno bismo to prihvatili, kazao je Babić pa uoči utakmice s Nexeom riječ prepustio treneru Igoru Marijanoviću.

- Svi jako dobro znamo tko je i što je Nexe i kakva je njihova moć, pomalo je bespredmetno raspravljati o tome kakav nam suparnik dolazi. Ovo je za nas najlakša utakmica, u kojoj mi nemamo što izgubiti. Pokušat ćemo se još malo oporaviti od kup-utakmice u srijedu protiv Trsata i što spremniji dočekati Nexe. Kao i uvijek, možemo obećati da ćemo dati sve od sebe, pogotovo tu u našoj dvorani, nadam se da će se skupiti i nešto gledatelja, koji bi mogli biti poseban motiv našim dečkima da pokažu što znaju. S pozitivnim nestrpljenjem čekamo tu utakmicu i želimo pružiti najbolju predstavu, rekao je Marijanović.

Ono što slijedi nakon Nexea bit će puno izazovnije i treneru Igoru Marijanoviću i njegovim izabranicima, Zamećani nakon Nexea ulaze u onaj dio sezone koji se kolokvijalno još može nazvati i biti ili ne biti, u kojem će se odlučivati hoće li sezonu nastaviti u željenoj Ligi za prvaka ili u Ligi za ostanak.

- Do kraja ćemo se boriti za Ligu za prvaka. Nakon Nexea slijedi nam Moslavina i ta utakmica, kao i svaka slijedeća, bit će od presudnog značaja. Možda ću se ponoviti, u subotu će biti jako teško, ali nećemo upisati poraz unaprijed. Morat će se poklopiti jako puno toga da izvučemo pozitivan rezultat, ali pokušat ćemo isprovocirati sreću. Međutim, s Moslavinom očekujemo nastavak osvajanja bodova, pokušat ćemo se vratiti na treće mjesto i pokušat ćemo napasti drugo mjesto, uz neki kiks Sesveta.

Od četiri dosadašnja poraza trener Marijanović kao najbolniji će izdvojiti jedan poraz.

- Nexe ne računam, ali bolna su oba poraza od Sesveta i jedan od Bjelovara. Možda bih ipak rekao da je Bjelovar najbolniji od tih poraza. Što nam je pokazala utakmica protiv Sesveta? U zadnjih pet minuta ušli smo s primljena 22, 23 gola, a uporno ponavljamo da su Sesvete nakon Nexea i Zagreba najkvalitetnija ekipa. Odigrali smo obranu na razini i time smo jako zadovoljni. Nakon te utakmice više ne želim tvrditi da su Sesvete bolje od nas. No, to treba dokazati na parketu. Parket je jedino mjerilo svega, zaključit će Igor Marijanović.