Katarina Ježić najbolja hrvatska rukometašica u 2023. godini

Subota, 06. siječnja 2024. 20:44 Napisao/la  SC
Katarina Ježić najbolja hrvatska rukometašica u 2023. godini

HRS je objavio popis najboljih prošle godine:

NAJBOLJA RUKOMETAŠICA: KATARINA JEŽIĆ
Kada se popneš na rukometni Olimp, a to je u ovom trenutku nedvojbeno EHF Liga prvakinja, teško je da vas novinari koji cijeli život prate rukomet mogu zaobići svojim glasom. A kapetanica hrvatske rukometne reprezentacije Katarina Ježić je na početku 2023. godine iz Turske došla u norveški Kristiansand kao zamjena za prijateljicu iz nacionalne vrste Anu Debelić koja je čekala bebu, i odeš do kraja, do europskog naslova. To je zapravo filmska priča koju bi jednoga dana vrijedilo ovjekovječiti na platnu. I ne igraš sporednu, nego jednu od glavnih rola. Upravo to je napravila Katarina Ježić. A kada na sve to dodamo da je nezamjenjiva članica hrvatske reprezentacije punih 12 godina, kapetanica, onda je sve jasno. Izbor je zapravo bio jednostavan. Inače, s devet naslova najbolja je i nedostižna Andreja Penezić – Kobetić.

KATARINA JEŽIĆ 81 BOD
STELA POSAVEC 52 BODA
TINA BARIŠIĆ 16 BODOVA
KLARA BIRTIĆ 15 BODOVA
LARISSA KALUS 4 BODA

NAJBOLJI RUKOMETAŠ: DOMAGOJ DUVNJAK
Za razliku od ženske konkurencije, u muškoj je bilo više neizvjesnosti. Domagoj Duvnjak na poseban način obilježio je 2023. godinu. S reperezentacijom je u siječnju na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj osvojio deveto mjesto. Zatim je postao prvak Njemačke, da bi kao kruna svega stigao naslov pobjednika njemačkog Superkupa. Kada svemu tome dodamo da je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije i vjerojatno jednog od najvećih klubova u povijesti, THW Kiela, da je i u 35. godini dobio priliku da produži ugovor na još godinu dana, onda je sve jasno. On je rukometni Luka Modrić. Što stariji i s više godina, to bolji. I zato našem i Kielovom kapetanu naklon do poda. S ovim naslovom postaje naš rekorder jer je šesti put najbolji od najboljih. Ostavio je iza sebe svog idola i uzora Ivana Balića koji ima pet naslova najboljeg u Hrvatskoj.
DOMAGOJ DUVNJAK 76 BODOVA
IGOR KARAČIĆ 60 BODOVA
DOMINIK KUZMANOVIĆ 24 BODA
MARKO KOPLJAR 8 BODOVA

NAJBOLJI TRENER: NENAD ŠOŠTARIĆ
U godini kada s klubom osvojite naslov prvakinja Hrvatske, igrate finale Kupa, reprezentaciji osigurate nastup na Svjetskom prvenstvu i s dvije pobjede započnete put prema Europskom prvenstvu, dvojbi kod posebnog žirija Sportskih novosti i čelnika Hrvatskog rukometnog saveza nije moglo biti. Najbolji u 2023. godini je Nenad Šoštarić, donedavni trener Lokomotive Zagreb i hrvatske reprezentacije, a od prije otprilike dva mjeseca trener rukometaša Zagreba. Inače, ovo mu je treći put da je izabran za najboljeg hrvatskog trenera. Rekorder među trenerima je Lino Červar s 11 naslova pobjednika.

NAJBOLJI SUDAČKI PAR: DALIBOR JURINOVIĆ – MARKO MRVICA
Godinama su gospodari sudačke scene, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, bili Matija Gubica i Boris Milošević. I godinama su svoju priliku strpljivo čekali Dalibor Jurinović i Marko Mrvica. Vjerojatno ni sami ne znaju koliko su puta bili na drugom mjestu. Ali jedna stara narodna kaže „ tko čeka, taj dočeka.“ Priznanje im dolazi u najboljem mogućem trenutku jer ovo je njihova posljednja sezona suđenja. Rekli bismo, šlag na tortu. Inače, rekorderi ovog izbora su Matija Gubica i Boris Milošević koji su čak 14 puta bili pobjednici.

NAJBOLJI SUDAČKI PAR: DALIBOR JURINOVIĆ – MARKO MRVICA
DALIBOR JURINOVIĆ I MARKO MRVICA 58 BODOVA
TOMISLAV CINDRIĆ I ROBERT GONZUREK 21 BOD
ZORAN LONČAR I DAVOR LONČAR 12 BODOVA
ANTE MIKELIĆ – PETAR PARAĐINA 9 BODOVA
MATIJA BRODIĆ – MATIJA HODŽIĆ 4 BODA

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.