CHRISTIAN BROZOVIĆ

U polufinalu se sve okrenulo naopačke

Četvrtak, 11. srpnja 2019. 09:48 Napisao  I. V.

Najgore je kada dođete tako blizu odličju, tako blizu postolju i onda ostanete bez svega u par minuta, kaže trener rukometaša Riječkog sveučilišta

Christian Brozović
Christian Brozović

 

Rukometaši Riječkog sveučilišta zauzeli su četvrto mjesto na Europskog prvenstvu u Poljskoj, u utakmici za 3. mjesto izgubili (27:28) su tijesno od portugalskog sveučilišta Minha.

- Na kraju odlično odigranog turnira mješaju se emocije. Najgore je kada dođete tako blizu odličju, tako blizu postolju i onda ostanete bez svega u par minuta. Silno smo željeli doći do medalje pa smo se i dodatno pripremili kako bismo iznenadili Minho. Odigrali smo dobru utakmicu, posebice u drugome djelu. Stigli prednost, prešli u vodstvo i bili smo jako blizu pobjede, ali moram reći da nas je tada i sreća malo napustila. Pogodili smo tri vratnice, a sve što je naš vratar obranio je završilo u rukama protivnika. Dečki su bili jako tužni nakon poraza od Portugalaca, ali poslje par sati su shvatili da je i četvrto mjesto u Europi jako dobar rezultat, govori trener Christian Brozović.

Riječki studenti plasirali su se u poufinale nakon uvjerljivih pobjeda:

- Pomalo smo iznenadili i sami sebe. Očekivanja nisu bila prevelika s obzirom da nismo ni imali neke pripreme za Europsko prvenstvo, a i sastav se mjenjao iz dana u dan s obzirom da su neki igrači morali otkazati nastup zbog obaveza i ozljeda. U polufinalu se sve okrenulo naopačke i iako smo imali relativno mali zaostatak na odmoru, Granada je za nas bila prejak protivnik, a o kako kvalitetnoj ekipi se radi vidjeli smo gledajući finale u kojemu su bez problema došli do zlata pored Nijemaca. Na kraju svega moram biti jako zadovoljan. Praktički nismo niti jedan trening odradili zajedno, iako se svi oni jako dobro poznaju. Imao sam i veliku pomoć u Marinu Buneti koji je svojim savjetima znao u pravim trenucima pomoći meni i igračima. Tu su još profesor Moretti te Tihomir Tomić koji su brinuli da nam ničega ne nedostaje. Sve u svemu, možemo biti ponosni na činjenicu da smo predstavljajući riječki i hrvatski rukomet osvojili četvrto mjesto u Europi. To je u ovakvoj konkurenciji najjačih europskih rukometnih zemalja velika stvar, zaključuje Brozović.

Četvrti u Europi su: Marin Sorić, Andro Rak, Dario Polić, Antonio Stanić, Nikola Njegovan, Dino Islamović, Lucas Schlagenhauf, Dario Jeličić, Ivan Majić, Tin Tomljanović, Martin Mozetić, Domagoj Pleše

Trener: Christian Brozović
Službeni predstavnik: Viktor Moretti
Fizio: Marin Buneta
Tehniko: Tihomir Tomić