NA KANTRIDI JE SVE MOGUĆE

Scoria predložio upravi da kazni trenera

Srijeda, 03. listopada 2012. 11:07 Napisao/la  SC

Da su kazne primjerene govori i činjenica da su ih istovremeno prihvatili Uprava i igrači, kaže Scoria

Nakon najave kazni zbog blamaže u Kupu i utakmice u Vinkovcima priopćenjem se oglasilo se i vodstvo Rijeke. Disciplinska komisija HNK Rijeka u sastavu Srećko Juričić (sportski direktor), Dean Sćulac (dopredsjednik), Marina Vela (administrativni direktor) i Danijel Beljan (član), donijela je odluku o novčanoj kazni igrača i stručnog stožera. Kazne su izrečene temeljem Pravilnika o naknadama, premijama i nagradama, te disciplinskim odredbama kluba, a razlog je bio izrazito loš učinak i rezultatski neuspjeh u utakmicama s Nedelišćem u Kupu i Cibalijom u prvenstvu.

Na istoj je sjednici pokrenut disciplinski postupak protiv igrača Jurice Vranješa također temeljem prijave trenera Elvisa Scoria, a sve zbog ponašanja igrača koji je protivno članku 5. Ugovora o profesionalnom igranju sklopljenog između igrača i kluba, te Pravilnika o naknadama, premijama i nagradama igrača i stručnog stožera te disciplinskim odredbama HNK Rijeka.

Igrač nije negirao već je potvrdio navode iz prijave trenera da je dana 30. rujna 2011. nakon odigrane prvenstvene utakmice u Vinkovcima protivno uputama i utvrđenim pravilima kluba u službeni autobus unio hranu i prehrambene proizvode koju nije smio unijeti jer njezino konzumiranje nije dozvoljeno. Za istog je igrača donijeta odluka o udaljavanju iz prve postave momčadi.

- Disciplinska komisija HNK Rijeka donijela je odluku o novčanom kažnjavanju igrača zbog izrazito loših rezultata u posljednje dvije utakmice. Tako je to u profesionalnom sportu nagrađuju se dobri rezultati, a ispadanje iz Kupa i loša igra se kažnjavaju, rekao je nakon sjednice sportski direktor Srećko Juričić.

Dario Knežević: Igrači su prihvatili odluke
Povodom najnovijih događaja oglasio se i kapetan riječkoga prvoligaša Dario Knežević.
- Igrači su upoznati s odlukom disciplinske komisije i prihvaćaju je budući je svima kristalno jasno da se ona temelji na činjenicama. No, bez obzira na neugodne poraze u ovom smo trenutku koncentrirani na treninge i utakmicu pred nama u kojoj želimo ostvariti sve zadane ciljeve. Ova ekipa funkcionira kao jedan i netočne su špekulacije da ne funkcioniramo timski. U narednim utakmicama učiniti ćemo sve da to i dokažemo, opravdamo povjerenje uprave i brojnih navijača, rekao je Knežević


- Da, točno je da sam vodstvu kluba predložio kazne za lošu igru i povredu discipline i iza njih profesionalno stojim. Da su kazne primjerene govori i činjenica da su ih istovremeno prihvatili Uprava i igrači. Utakmica s Istrom sada nam je ipak najvažnija, a kazne disciplinske komisije već su prošlost. Kaznene odredbe sastavni su dio svih sportskih ugovora i profesionalcima ne predstavljaju osobito iznenađenje, objasnio je trener Elvis Scoria.HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 11 13
2 HNK Gorica 6 13
3 HNK Hajduk Split 4 10
4 NK Osijek 1 10
5 NK Varaždin -5 7
6 HNK Rijeka -2 6
7 NK Slaven Belupo -1 4
8 HNK Šibenik -3 4
9 NK Istra 1961 -4 4
10 NK Lokomotiva -7 4