Scoria odlučio: Andrea Mutombo umjesto Leona Benka, Ivan Močinić umjesto Fenana Salčinovića

Četvrtak, 19. srpnja 2012. 10:21 Napisao  Luka Variola

Promjenit ćemo malo sustav i način igre. Morat ćemo dodatno približiti igrače protivničkom golu ako mislimo do pobjede. Apsolutno smo u deficitu što se tiče ofenzivnih rješenja, kaže Scoria

Riječka ekspedicija u ranim se satima četvrtka uputila prema Splitu gdje ju u petak (21) na Parku mladeži otvaraju sezonu. Iščekivanju je došao kraj. Nova redizejnirana Rijeka protiv Splita ima prvi natjecateljski ispit sezone velikih očekivanja.- Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje. Split je najavio da ide po pobjedu. Mi smo ti koji možemo to spriječiti, najavio je uoči odlaska prema Splitu strateg "bijelih" Elvis Scoria.

Elvis Scoria

Riječani na otvaranju sezone neće moči računati na najefikasnijeg napadača u pripremama Leona Benka čija je registracija zapela zbog papirologije. Scoria neće moći računati niti na veznjaka Fenana Salčinovića, čiji desni gležanj izgleda kao da ga je nagazio slon.

- Izostanci će sigurno rezultirati i nekim taktičkim promjenama u našoj igri. Promjenit ćemo malo sustav i način igre. Morat ćemo dodatno približiti igrače protivničkom golu ako mislimo do pobjede. Apsolutno smo u deficitu što se tiče ofenzivnih rješenja. Umjesto Benka utakmicu će u vrhu napada od prve minute otvoriti Mutombo. Što se tiče Salčinovića, on je dobio nezgodan udarac i cijeli je tjedan šepao. Mislim da bi mogao biti spreman za splitski ogled, ali nećemo ništa riskirati. Umjesto njega u vezu će Močinić, dodaje strateg Riječana.

Splićani su poput Riječana najavili borbu za sami vrh hrvatskoga nogometa. Momčad koja je prošle godine bila jedno od najugodnijih iznenađenja uoči sezone dodatno je pojačana dolaskom kamerunskog napadača Bellea iz Istre 1961.

- Očekuje nas fizički dosta teška utakmica. Splićani su agresivna ekipa, pogotovo kod kuće. Moramo odgovoriti na njihovu agresiju. Isto tako moramo imati i dobar posjed lopte. Po meni, trebat ćemo jedan ili čak dva gola ako mislimo do pobjede.

Salčinović: Gležanj i dalje boli 
Uvijek nasmijani BiH veznjak Fenan Salčinović u četvrtak je ipak imao malo manje razloga za zadovoljstvo. Dok se ostatak njegovih kolega na put uputio u Lotto tenisicama, Feno je na bolnu nogu nataknuo - japanke. - A što ću. Ovako mi je ipak lakše na nogu. Boli i dalje. Ja mislim da bih možda ipak mogao biti spreman, ali odluku o mojem nastupu će donijeti trener na dan utakmice, objašnjava Salčinović

Osim testa kvalitete gostovanje u Parku mladeži bit će i prvi, pravi test karaktera nove, redizejnirane momčadi.

- Teško je to tako postaviti, tek je prva utakmica prvenstva. Karakter se i stvara,  imat ćemo vremena izgraditi ga tijekom sezone. Nećemo nakon prvoga susreta moći donositi neke veće zaključke. To ne bi bilo fer. Pogotovo jer ovdje i snaga protivnika igra veliku ulogu, zaključuje Scoria.HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 41 76
2 NK Lokomotiva 18 60
3 NK Osijek 18 59
4 HNK Rijeka 12 55
5 HNK Hajduk Split 15 54
6 HNK Gorica -3 47
7 NK Slaven Belupo -18 34
8 NK Varaždin -21 30
9 NK Istra 1961 -28 24
10 Inter Zaprešić -34 17