NATKO RAČKI

Hajduk još uvijek nije na razini Rijeke prema onome što vidim

Četvrtak, 28. studenog 2019. 13:31 Napisao  I. V.

Natko Rački  izdanak škole nogometa Rijeke, 2003. godine kao 22-godišnjak iz Rijeke otišao u Hajduk i dvaput postao prvak

Natko Rački igra na Dvoranskom prvenstvu
Natko Rački igra na Dvoranskom prvenstvu

 

Natko Rački pripada generaciji igrača Hajduka koji su osvojili zadnju titulu prvaka 2005. godine.

Rački je izdanak škole nogometa Rijeke, taman kada je počeo igrati za prvu momčad Rijeke, 2003. godine tada 22-godišnji Rački otišao je u Hajduk i dvaput postao prvak.

Otada Hajduk nikada nije bio bliže prvom mjestu do ove sezone, Hajduk nakon dugo vremena jedan Jadranski derbi protiv Rijeke čeka s druge pozicije iza Dinama.

- Hajduk u Maksimiru nije odigrao ne znam kakvu utakmicu, ali je osvojio bod. Rijeka se protiv Intera jako dignula na planu igre iako je i protiv Osijeka u prvom poluvremenu igrala dobro. Podbacila je u utakmici protiv Dinama, ali svejedno uoči nedjeljne utakmice dajem prednost Rijeci. Utakmica u Zaprešiću pokazala je da je poraz od Dinama iza igrača, barem su tako djelovali na terenu. Zadnjih godina Rijeka je dominirala u utakmicama protiv Hajduka, koji se ove sezone približio Rijeci kvalitetom igrača, ali ne i igrom momčadi, smatra Rački.

U vaše doba Hajduk je bio dominantan u HNL-u, što se na Poljudu dogodilo nakon toga?

- Ne znam! U ono doba mi nismo imali tako veliku bodovnu prednost pred drugima u ligi kao što Dinamo ima danas, mislim da je igrački liga bila kvalitetnija. U tom razdoblju derbiji između Hajduka i Rijeke bili su puno neizvjesniji nego zadnjih desetak goina, kada je Rijeka postala puno bolja. Hajduk još uvijek nije na razini Rijeke, barem ne prema onome što vidim na terenu. Mislim da ljestvica ne pokazuje realno stanje.

Rijeka je u zadnjem razdoblju opterećena lošijom atmosferom oko kluba?

- Nisam baš detaljno upućen, bilo je burno zadnjih dana, očito da je poraz od Dinama uzdrmao klub. Više slaba igra nego poraz! Tijekom stanke su se mobilizirali što su u pokazali zadnjoj utakmici u Zaprešiću. Atmosfera oko kluba malo je turobna, treba vremena da momčad prihvati zamisli novog trenera, ne znam hoće li to uspjeti do kraja godine. Mislim da će im zimska stanka dobro doći da potpuno usvoje novosti.

Diplomirali ste ekonomiju, čime se bavite osim što redovito igrate mali nogomet i veliki nogomet za veterane Rijeke?

- Pomažem ocu! On je još uvijek glavni! Cijeli život smo u nogometu, otac mi može puno pomoći, nije još ni blizu mirovine. Zadovoljan sam menadžerskim poslom iako je najljepše kada si igrač. Sada drugačije gledam na nogomet i na igrače.

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 28 47
2 HNK Hajduk Split 12 35
3 HNK Rijeka 9 34
4 NK Osijek 12 33
5 HNK Gorica -1 29
6 NK Lokomotiva 2 28
7 NK Slaven Belupo -16 18
8 Inter Zaprešić -16 13
9 NK Istra 1961 -14 12
10 NK Varaždin -16 12