IGOR BIŠĆAN

Vjerujem da igrači imaju povjerenje u mene

Četvrtak, 19. rujna 2019. 20:24 Napisao/la  SC

Zar mislite da bih bio trener Rijeke da smo trčali kao konji? Ulazimo u sferu rekla-kazala, prokomentirao je trener Rijeke navodnu izjavu jednog igrača

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: Lario Tus

Igor Bišćan ovako je objasnio pad u igri protiv Hajduka:

- Pokušali smo donijeti zaključke, svega tu ima pomalo. U prvom dijelu smo dobro stajali u agresivnom bloku. U razdoblju koje je bilo kritično, osim što smo stajali nisko, nismo kvalitetno izlazili kada smo trebali čime bismo otupili njihov pritisak. Imali smo nekoliko situaciju u kojima smo jednim pasom trebali pokrenuti tranziciju i time rasteretiti obranu. Griješili smo u jednostavnim rješenjima čime smo izazvali dodatni pritisak, protivnik je na taj način dobio još veću vjeru. Tu leži dobar dio razloga zašto smo loše izgledali. Šanse koje smo promašili dodatno su utjecale na momčad, da smo zabili drugi gol vjerojatno bismo dobili dodatni elan, pa bismo punu bolje izgledali i trčali, branili se i napadali jer bismo bili rasterećeniji. Puno sam pričao, a na kraju rezultat diktira sve o čemu se priča. Mi ne možemo napraviti drugo nego nastaviti raditi i pokušati ispraviti stvari koje nisu dobre, kaže trener Rijeke.

Razloge za padove u igri protiv Osijeka i Hajduka trener Rijeke ne pronalazi u fizičkoj spremi:

- Protiv Osijeka su igrala tri, četiri igrača koji nisu bili ni blizu u potrebnom ritmu, igralo je nekoliko mladih igrača, Velkovski je prvi put igrao, u toj smo utakmici računali da ćemo pasti, bilo je lakše to prihvatiti. Protiv Hajduka je situacija bila drugačija. Imam dovoljno igračkog i trenerskog iskustva bez obzira što ne radim dugo vremena, da mogu procijeniti kada je nešto previše ili premalo. Stalno komuniciram s igračima, kada ne ide kako smo zamislili gleda se svaki detalj, normalno je da krenu priče. Sada ćemo svi pozornije moći pratiti neke stvari pa ćemo biti pametniji. Protiv Hajduka smo se dignuli zadnjih desetak minuta, bili smo fizički dominantni, kako će mi to netko objasniti?! Svaka utakmica ima svojih obrata, ne može se reći da je momčad pretrenirana ili podtrenirana, govori Bišćan.

Jedan je igrač Rijeke navodno izjavio da su igrači kod Keka trenirali kao babe, a trčali kao konji, dok sada treniraju kao konji, a trče kao babe:

- Zar mislite da bih bio trener Rijeke da smo trčali kao konji? Ulazimo u sferu rekla-kazala, to može i ne mora biti istina. Na to se može gledati i pozitivno. Nema logike da trčiš slabo ako treniraš jako! Još nisam čuo da neka momčad trenira slabo, a trči dobro, naglašava Bišćan.

O vjeri igrača u ovo što rade u zadnjem razdoblju trener Rijeke kaže:

- Bitno je samo da taktičke zamisli daju ili ne daju rezultate! Igrači kroz određeno vremensko razdoblje steknu ili ne steknu povjerenje. To je najvažnije. Igrači znaju što su za našu igru i rezultate značile moje odluke. Naravno da vjerujem da igrači imaju povjerenje u mene, bila bi ludost da bilo što drugo mislim o tome. Svi smo mi zajedno, samo tako možemo funkcionirati i samo tako ćemo ponovo početi ostvarivati dobre rezultate, zaključuje Bišćan.