Heber otputovao s momčadi u Portugal, Shenzhen nije jedini klub zainteresiran za napadača Rijeke

Petak, 11. siječnja 2019. 10:03 Napisao  I. V.

Restrikcije u Kini dobra su vijest za klubove poput Rijeke, kineski klubovi zbog nametnutih poreza više ne mogu lako kupovati igrače najbogatijih europskih klubova

Heber
Heber Foto: Lario Tus

 

Heber je otputovao s momčadi Rijeke na pripreme u Portugal, Brazilac se priprema za nastavak sezone koju bi mogao nastaviti u Kini.

Otegnuli su se pregovori predstavnika Rijeke i novog kineskog prvoligaša Shenzhena.

Prema neslužbenim informacijama konačni dogovor trebao se postići do kraja ovog tjedna, ali negdje je zapelo. Nije teško zaključiti gdje je moglo zapeti.

Shenzhen nije basnoslovno bogat prema kineskim standardima, kineski klub nije htio platiti Milanu oko 10 mil. eura odštete za Fabija Borinija.

Kineski porezi su ograničavajući faktor u pregovorima budući da kineski klubovi na svaki iznos iznad 5,8 mil. eura plaćaju 100 posto poreza.

To znači da bi Shenzhen morao izdvojiti 20 mil. eura za Borinija!

Heber je riječki kapitalac na kojemu Damir Mišković mora zaraditi najviše što može da bi zatvorio godišnji budžet, Heber ima ugovor do 2021. godine i nema žurbe.

S druge strane kineski klubovi sve više osjećaju posljedice nametnutih poreza i novih pravila natjecanja, kineski savez poduzima odlučne mjere da ograniči priliv stranaca i zaštiti razvoj domaćih igrača.

Zbog toga ne čudi da se ove zime još nije dogodio ni jedan kineski transfer koji bi zbog iznosa postao svjetska vijest.

Restrikcije u Kini dobra su vijest za klubove poput Rijeke, kineski klubovi zbog nametnutih poreza više ne mogu lako kupovati igrače najbogatijih europskih klubova.

Milanu je odšteta od 5,8 mil. eura sitniš dok za Rijeku predstavlja bogatstvo.

Miškovićevi pregovori s Kinezima očito će još malo potrajati uz napomenu da Shenzhen nije jedini klub zainteresiran za Hebera.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 40 65
2 HNK Rijeka 11 47
3 NK Lokomotiva 13 46
4 HNK Hajduk Split 17 45
5 NK Osijek 13 42
6 HNK Gorica -8 35
7 NK Slaven Belupo -19 26
8 NK Istra 1961 -21 19
9 Inter Zaprešić -23 17
10 NK Varaždin -23 17