LEON BENKO PORUČUJE

Ne zamaram se listom strijelaca

Subota, 30. ožujka 2013. 15:57 Napisao  Luka Variola

-  Golove bih posvetio obitelji, ženi Moreni i budućem dijetetu, objašnjava dvostruki strijelac u pobjedi nad Belupom

Riječani su iz kišom natopljenje Kantride izronili tri velika boda. Treća uzastopna pobjeda bijele je izjednačila s Lokomotivom na drugom mjestu. Nakon utakmice iz svlačionice je prvi izašao junak Riječana Leon Benko, koji je također došao na diobu drugog mjesta - strijelaca. U dvoboju s Koprivničancima stigao je do službene brojke od 12 golova.

- Na kraju smo teškom mukom pobijedili iako smo bili puno bolji. Cijelo vrijeme smo imali inicijativu, stvarali šanse. Najvažnije je da smo pobijedili i nastavili pobjednički niz. Nadam se da ćemo i u dvoboju s Osijekom sljedeće subote nastaviti s pobjedama, objašnjava Benko.

Varaždinac je nakon silnih riječkih šansi dvaput pronašao put do gostujuće mreže. Da je bilo malo više preciznosti aptekari su mogli i sa većom glavoboljom put Koprivnice.

- Najbitnija je pobjeda. Ne znam da li je ovo najbolja naša utakmica na proljeće. Dobro smo igrali, ali to nije ni bitno. Pobjedi se ne gleda u zube, idemo dalje, nastavlja Benko.

Golove posvetio obitelji
Osim golova Benko je razloga za zadovoljstvo ima i zbog još nečega. Varaždinski topnik nedavno je saznao kako će opet postati otac. 
- Golove bih posvetio obitelji, ženi Moreni i budućem dijetetu. Htio sam im poslati pusu tijekom utakmice, ali nisam uspio.

Riječani su očito dobro iskoristili reprezentativnu pauzu. Svježi zrak s Pohorja i Kekove instrukcije urodile su plodom.

- Dobro smo radili tijekom pauze. Pripremili smo se odlično i vratilo nam se. Nastavljamo borbu za drugo mjesto. Lokomotiva ima malo teži raspored. Možda će malo lakše biti nama....No, treba u svakoj utakmici tražiti pobjedu.

Kramarić je na prvom mjestu liste strijelaca s 14 golova sve bliže...

- Ne zamaram se time. Bitno da pobjeđujemo. Vidjeli ste, mogli smo i uvjerljivije pobijediti. Ja sam mogao još koji gol postići, Mujanović, Ces.... Stvarali smo šanse. Mislim da je to jako dobro izgledalo. Dosta nas se kritiziralo. Mislim da smo pokazali kako vrijedimo i sada samo moramo nastaviti tako i dalje, dodaje Benko, koji je u dvoboju s Belupom zaradio i žuti karton. Nakon "ugodnog" razgovora s Barićem. Srećom žuti karton nije treći.

- Ja sam napravio prekršaj, on se okrenuo prema meni. Unio mi se u lice. Glava o glavu... Žao mi je jer sam se htio maknuti i nisam htio sukob, zaključio je Benko.

 

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 33 51
2 NK Osijek 20 51
3 HNK Gorica 19 46
4 HNK Rijeka -2 32
5 HNK Hajduk Split -1 29
6 HNK Šibenik -4 26
7 NK Varaždin -16 22
8 NK Slaven Belupo -8 21
9 NK Lokomotiva -20 19
10 NK Istra 1961 -21 14