TIMOTHY PUTT Ako budemo igrali obranu kako treba, neće biti problema sa Zadrom

Četvrtak, 16. svibnja 2019. 12:22 Napisao/la  V. P.

U Zadru nam se dogodio pad nakon zadnje utakmice sa Solarisom u Šibeniku koja je trebala prevagnuti na našu stranu, no sudačke odluke odvele su utakmicu u drugom smjeru, kaže Lovro Paparić

Timothy Putt i Lovro Paparić (Primorje EB)
Timothy Putt i Lovro Paparić (Primorje EB) Foto: Valentina Prokić

Vaterpolisti Primorja Erste bank u petak od 20 sati na Kantridi igraju posljednju utakmicu sezone protiv Zadra 1952.

Uzvratni je to susret za sedmo mjesto u kojem Primojaši traže pobjedu,  jer je dvoboj u Zadru proteklog vikenda završio neplaniranih 10:10.

Naime, riječki vaterpolisti su već u prvom dijelu sezone pokazali kvalitetu u odnosu na Zadrane tako da je remi bio svojevrsno iznenađenje.

- Nema brige za rezultat. U Zadru nam se dogodio pad nakon zadnje utakmice sa Solarisom u Šibeniku koja je trebala prevagnuti na našu stranu, no sudačke odluke odvele su utakmicu u drugom smjeru. Zadrane ćemo dobiti i to s velikom razlikom. Definitivno smo favoriti bez obzira na rezultat iz prve utakmice. Naše realno stanje je da smo sezonu trebali završiti na petom ili šestom mjestu, ali eto. Protiv Zadra ćemo pokušati završiti ju što boljim rezultatom, poručio je centar Primorja EB Lovro Paparić.

Primorjaši su i dalje bez ozlijeđenog kapetana Duje Peroša.

- Ako budemo igrali obranu kako treba, ne bi trebalo biti problema sa Zadrom jer naš napad nikad nije bio sporan. Obrana je ta koja će odlučiti kako će se utakmica razviti, smatra Australac u redovima Primorja EB Timothy Putt.

Australski vaterpolist će se nakon završetka sezone vratiti u Australiju, a o tome hoće li i iduću sezonu nositi kapicu riječkog kluba znat će se tijekom ljeta.

- Naučili smo puno kao ekipa tijekom sezone i dosta smo se razvili. Mogli smo imati još nekoiko pobjeda više, ali neke smo utakmice nesretno izgubili. Velika je razlika između vaterpola u Hrvatskoj i Australiji. Prije svega tamo sezona traje samo tri mjeseca, a ovdje deset što je fantastično jer ima jako puno utakmica, treninga i prilika za stjecanje iskustva. Osim toga, u Hrvatskoj je liga puno kvalitetnija, zaključio je Putt.

Primorjaši će nakon Zadra na kratki predah, a zatim će ponovno krenuti u trenažni proces.