DARIO RAKOVAC

Nikoga se ne bojimo, idemo pokazati da znamo i možemo

Srijeda, 11. rujna 2019. 22:40 Napisao/la  SC

Sezona počinje iduću subotu, a raspored je takav da je svaka utakmica odlučujuća, pa i sam početak već utječe na rangiranje u kasnijem dijelu sezone, rekao je trener vaterpolista Primorja EB Igor Hinić.

Dario Rakovac (Primorje EB)
Dario Rakovac (Primorje EB) Foto: Foto Kurti

Seniorska momčad Vaterpolo kluba Primorje Erste bank koja će nastupiti u predstojećoj sezoni 2019./2020. svečano je predstavljena na Trsatskoj gradini.

Primorjaši su u dogovoru sa TZ Grada Rijeke još prošle godine krenuli u projekt prezentiranja momčadi na kultnim mjestima u gradu te je nakon Tunela, na red došla Gradina.

Pred okupljene najprije su izašli Samir Barać, predsjednik VK Primorja EB, Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ te Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza.

Svo troje govornika zaključili su da je iznimno pohvalno što je momčad i ove godine sastavljena od riječkih dečki te se nadaju da će se ponoviti sezona 14./15. kada je osvojeno najviše pehara.

Primorsko - goranska županija vjeran je partner Primorja te ćemo i dalje biti uz klub. Nadajmo se da će uspjeha biti i u novoj sezoni, rekla je pročelnica Šišić.

Predsjednica RSS Dorotea Pešić Bukovac istaknula je da je vjerni navijač Primorja, a nove utakmice čeka s izrazitim veseljem.

Ekipa koja će u narednoj sezoni 2019. / 2020. igrati A2 Regionalnu ligu te prvenstvo i Kup Hrvatske je:

Fran Čubranić, Antonio Čunko, Tin Brubnjak, Iv Marić, Marko Blažić, Maroš Tkač, Dario Rakovac (kapetan ekipe), Sven Augusti, Mislav Vrlić, Bojan Car, Karlo Babić, Lovro Paparić, Nikola Milošević, Noa Burburan, Niko Čubranić, Ian Petrić te Duje Peroš.

Stručni stožer predvodi glavni trener Igor Hinić, a uz njega su još pomoćni trener Vanja Gović, kondicijski treneri Gregor Habjanič i Ivan Matković, sportski psiholog Anđelko Botica, a ruku suradnje u pripremi Primorjaša daje i vrhunska plivačica Smiljana Marinović.

- Ekipa je još više pomlađena u odnosu na prošlu godinu tene treba stavljati nikakve imperative pred dečke. Važno nam je da pokušaju dati sve od sebe u svakoj utakmici, a u odnosu na protivnike vidjet ćemo gdje se nalazimo rezultatski. Trudimo se i radimo svakodnevno, pridružili su nam se Habjanič i Marinović kako bi kondicijska i plivačka priprema igrača bila još bolja. Sezona počinje iduću subotu, a raspored je takav da je svaka utakmica odlučujuća, pa i sam početak već utječe na rangiranje u kasnijem dijelu sezone, rekao je trener Igor Hinić.

Kapetan momčadi Dario Rakovac poručuje kako se on i njegovi suigrači nikoga ne boje.

- Odradili smo dobre pripreme protekla dva mjeseca. Smatram da smo u mogućnosti parirati svima, a koncentracija i početak prvenstva u Regionalnoj ligi će pokazati što možemo očekivati u daljnjem tijeku natjecanja. Kalendar kaže da ulazimo u borbu nešto ranije, ali smatram da nam to ne igra neku veliku ulogu, bitno je postići što više u prvim utakmicama. Riječ je o uvijek neugodnom gostovanju u Nišu sljedeću subotu i borbi protiv velikog rivala Solarisa 28. rujna na Kantridi, kada se ujedno i otvara sezona domaćih utakmica. Listopad nam praktički cijeli otpada na gostovanja, čak tri uzastopna tjedna u Srbiji, bit će naporno ali ničeg se ne bojimo. Idemo do vrha, pokazati da znamo i možemo, poručio je kapetan Dario Rakovac.