BOBAN VOŠTIĆ Dečki su u Šibeniku odradili dobru utakmicu, definitivno su na pravom putu

Nedjelja, 02. prosinca 2018. 12:02 Napisao/la  V. P.

Izostanak Paparića i Peroša je hendikep, ali na to nismo mogli računati. Oni će se vratiti ubrzo pa će momčad moći dati još više nakon Nove godine, kaže pomoćni trener vaterpolista Primorja EB 

Boban Voštić, pomoćni trener Primorja EB
Boban Voštić, pomoćni trener Primorja EB Foto: Daniel Kurti/ Foto Kurti

Vaterpolisti Primorja Erste bank nisu uspjeli iznenaditi Solaris u Šibeniku.

Završilo je 15:9 za domaće, ali rezultat nije pravi odraz stanja u bazenu.

- U trećoj četvrtini je Solaris uspio iskoristiti neke šanse, a mi nismo imali sreće u napadu. Primili smo neke jeftine golove koji su usmjerili utakmicu. No, moram reći da su dečki odradili dobru utakmicu, bili su borbeni, agresivni, došli smo na na samo gol zaostatka 9:8. S takvom igrom trebamo nastaviti, definitivno je to pravi put, jer uz takvo htijenje doći će i nama utakmica koja će se prelomiti na našu stranu, rekao je pomoćni trener Primorja EB Boban Voštić.

Primorjašima su ostale još četiri utakmice do kraja prvog dijela A2 Regionalne lige u kojoj trebaju osvojiti što više bodova i potvrditi plasman u gornji dom među najboljih šest momčadi za odigravanje.

- To je ostvarivo, nema sumnje. Igramo još doma sa Valjevom, a zatim preostale tri utakmice nakon Nove godine sa protivnicima s kojima se možemo nositi i osvojiti bodove, jer imamo  potrebnu kvalitetu, dodaje pomoćni trener Primorja EB.

No, prije Valjeva riječkim vaterpolistima idućeg vikenda predstoji kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske u Zagrebu.

Protivnici su Mladost, Jug i Medveščak, prve dvije momčadi idu dalje.

- Mladost i Jug su favoriti, nerealno je očekivati pozitivan rezultat, jer su šanse minimalne. No, na nama je da pružimo što bolju igru bez ikakvog pritiska, kaže Voštić.

Riječka momčad pokazuje napredak u igri koji bi nakon Nove godine mogao dosegnuti još višu razinu jer se vraćaju dva vrlo važna igrača.

- Dečki se izuzetno trude, rade, voljni momenat im je na visini. Jednostavno, u nekim utakmicama u gostima nismo imali sreće u ključnim trenucima. Izostanak Paparića i Peroša je hendikep, ali na to nismo mogli računati. Oni će se vratiti ubrzo pa će momčad moći dati još više nakon Nove godine. U Ligi 6 ćemo pokušati okrenuti sve one nesretne trenutke u dosadašnjim utakmicama u gostima u našu korist, zaključio je pomoćni trener Boban Voštić.