Željana Knežević, plivačica Primorja: Nisam previše očekivala u Splitu, nije ovo razdoblje najboljih rezultata

Subota, 25. listopada 2014. 07:54 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Šesteročlana ekspedicija Plivačkog kluba Primorje vratila se sa trotjednih visinskih priprema iz Maso Corta, a nekolicina ih odmah produžila za Split na prvi Grand Prix sezone

Šesteročlana ekspedicija Plivačkog kluba Primorje u petak nešto iza podneva vratila se sa trodjednih visinskih priprema iz talijanskog Maso Corta sa 2350 metara nadmorske visine. Pola ekspedicije, Željana Knežević, Ana Petrović, Lovro Draganić i trener Leo Škerjanec zajedno su sa Sašom Gerbecom, Matejom Marasom i velikim pojačanjem Primorja u novoj sezoni Dinkom Jukićem, odmah zaputila u Split na prvi ovosezonski HPS-ov Grand Prix. Ostali članovi talijanske ekspedicije Adam Smajli i Marin Ercegović nisu putovali u Split i za svoje prvo ovosezonsko natjecanje morat će pričekati još nekih petnaestak dana dok ne započne tradicionalni klupski višeboj.

Željana Knežević, ponajbolja riječka plivačica, nakon visinskih priprema bila je umorna, ali zadovoljna nakon povratka iz Italije.

-  Treniralo se dvaput dnevno većinu dana, a ako nije bilo popodnevnog treninga, bila je onda dugačka trosatna šetnja oko jezera. Najteži je bio prvi tjedan dok se nismo priviknuli na visinsku razliku, ali kasnije je došlo sve na svoje. Sve u svemu jedne jako lijepe i korisne pripreme.

Na čemu je bio fokus ovih priprema?

- Cilj na visinskih pripremama nam je bio završiti bazu, odnosno prvi ciklus treniranja u sezoni što znači aeorobno se naplivati, a istovremeno održati i brzinu.

Predaha nema, nakon povratka s priprema odmah ste otputovali u Split na prvi ovosezonski Grand Prix

- U Rijeci smo nakon priprema proveli tek nekoliko sati i odmah otputovali za Split. Povratak iz Italije se malo odužio zbog snijega koji je pao nas je i to malo poremetilo. U Splitu sam plivala tri discipline: 50, 100 i 200 metara slobodno. Nisam imala neka prevelika očekivanja, dala sam maksimum u ovom trenutku nakon povratka sa priprema. Nije ovo faza za isplivavanje najboljih rezultata.

Nastavak sezone, ciljevi? 

- Ove sezone željela bih isplivati državni rekord na 200 m slobodno u malim bazenima, vidjet ćemo hoću li uspjeti, prerano je u ovoj fazi bilo što reći vezano za to, rekla je Željana Knežević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.