Smiljana Marinović oprostila se od aktivnog plivanja uz ovacije s tribina

Petak, 27. lipnja 2014. 13:19 Napisao/la  L.K.

Svojom posljednjom utrkom "puknute ekipe" na 50 metara od aktivnog plivanja oprostila se aktualna rekorderka na 100 i 200 m prsno

Utrkom na 50 m prsno u društvu svojih prijatelja i kolega, Splićanka u redovima Primorja Smiljana Marinović oprostila se od aktivnog plivanja. Uz ovacije gledatelja Smiljana je sa suzama u očima otplivala svojih  „posljednjih“ 50 metara i naravno pobijedila. U plivačkoj karijeri Smiljana je sudjelovala na trima olimpijskim igrama (Sydney 2000., Atena 2004. i Peking 2008.), brojnim svjetskim i europskim prvenstvima, mediteranskim igrama i svjetskim kupovima.

U svoju riznicu medalja, a Smiljana ih je sakupila preko 800, više od 120 medalja sakupila ih je kao najbolja na državnim prvenstvima, dok su četiri medalje osvojene na natjecanjima Svjetskog kupa. Korak do medalje Smiljana je ostala na EP u Beču, gdje je za udar ruke izgubila broncu na 200 metara prsno. Na Europskom prvenstvu u Madridu doplivala je do 7. mjesta na 200 prsno, dok je na Svjetskom prvenstvu u Moskvi na 100 mješovito osvjila 10. mjesto. Još uvijek je aktualna državna seniorska rekorderka na 100 i 200 metara prsno.

U znak zahvalnosti na svemu što je kao sportaš pružila Primorju i hrvatskom plivanju i sportu uopće, predsjednik Predrag Kovačić u ime PK Primorje, te trener Dimitar Bobev u ime svih Primorjaša uručili su joj slike za uspomenu.

Iako se više neće boriti sa štopericom, Smiljana će i dalje ostati u Primorju, prenositi na mlađe naraštaje tajne svog uspjeha.