PH u plivanju: Primorjašice zlatne u štafeti 4x200 slobodno, Željana Knežević dvaput srebrna

Četvrtak, 24. srpnja 2014. 22:26 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Ženska štafeta Primorja zlatna prvog dana PH u Zagrebu u kojem su srušena i tri kadetska rekorda. Najbolji plivač Primorja Dominik Straga nije otputovao u Zagreb.

Od 24. srpnja do 27. srpnja u Zagrebu se održava ljetno PH. Ženska štafeta Primorja CO 4 x 200 metara slobodno u sastavu: Ana Petrović, Ana Matković, Željana Knežević i Sanja Jovanović, popela se na najvišu stepenicu postolja prvog dana Prvenstva Hrvatske. Pored štafetnog zlata, plivačica Primorja CO Željana Knežević dvaput se penjala na drugu stepenicu postolja i osvojila srebrne medalje isplivavši svoje osobne rekorde u disciplinama 200 metara slobodno s vremenom 2:04,72 (743 FINA boda) i u 200 metara mješovito 2:20.26 (727 FINA bodova).

 Ana Petrović tiput zlatna
Juniorka Primorja CO Ana Petrović prvog dana PH uz seniorsko štafetno zlato osvojila je dvije zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji. Najbrža je bila na 50 m leptir (28.61) i 200 metara slobodno (2:09.46) . Ovo vrijeme Ani Petrović donijelo je i brončanu medalju u mlađe seniorskoj konkurenciji. Ana Petrović bila je u sastavu juniorske štafete 4x200 metara slobodno koja je osvojila brončanu medalju. U štafeti su još plivale Alba Bukša, Sofija Kresić i Edda Škorić.

 

Do brončane medalje doplivala je muška seniorska štafeta Primorja CO 4x200 m slobodno u sastavu Luka Matacin, Teo Kolonić, Andrej Ivanović i David Čustić. Do sada je godinama neizostavni član te štafete bio i najbolji plivač Primorja CO Dominik Straga koji je još uvijek i državni rekorder na 200 m slobodno, koji nije otputovao u Zagreb na PH. Straga je navodno na izlaznim vratima iz kluba i o tome će progovoriti nakon što završi PH.

 

Kadetima štafetne medalje
Prvog dana PH u kadetskoj konkurenciji štafeta Primorja 4x200 m slobodno u sastavu: Antonio Đaković – pojačanje iz Švicarske, David Haring, Ivo Crnković i Din Festić osvojila je srebrnu medalju, dok su kadetkinje u sastavu: Nika Oluić, Dora Valić, Eva Stanković i Rea Biruš osvojile bronačnu medalju.Prvog dana u kadetskoj konkurenciji srušena su i tri državna rekorda. Član Arene iz Pule David Doblanović u disciplini 200 metara mješovito srušio je rekord Saše Imprića (2:15.24). Novi rekord je 2:14.62.

„Čudo od djeteta“ Karlo Noah Paut plivač splitskog Jadrana popravio je svoj dosadašnji rekord (1:55.21) nakon što je u ožujku u Splitu srušio i rekord Duje Draganje u disciplini 200 metara slobodno koji sada iznosi 1:54.38.

U trci 200 m mješovito kadetkinja ZPK-a Lorena Jerebić srušila je rekord u disciplini 50 m leptir isplivavši prvu dionicu u vremenu 29.80.

Sutra je na rasporedu 2. dan PH. Kvalifikacijske utrke plivaju se od 9 sati a finala su na rasporedu od 17:30.

Rezultate možete pogledati ovdje.