DOMINIK STRAGA PORUČUJE

Zbog loših odnosa napuštam Primorje nakon 15 godina

Srijeda, 30. srpnja 2014. 22:57 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Potreban mir nisam mogao imati zbog jako lošeg odnosa nekih pojedinaca prema meni, kaže Straga

Dominik Straga
Dominik Straga Foto: Sandro Donda

Dominik Straga, najbolji plivač Primorja CO, slijedeće sezone neće plivati za svoj matični klub Primorje. Nakon što je u klubu proveo 15 godina potražit će ovo ljeto novi klub. Trenutno je u pregovorima sa nekoliko klubova.

- Bilo mi je jako teško donijeti takvu odluku,  ipak sam tu proveo svoju mladost. Razmišljao sam i konačno odlučio tijekom lipnja da ću napustiti Primorje CO.  Razloga ima puno, a najvažniji je da nisam imao posljednje četiri godine svoj mir u kojemu bih mogao trenirati i misliti samo na plivanje.

Tko je narušio vaš mir?

- Potreban mir nisam mogao imati zbog jako lošeg odnosa nekih pojedinaca prema meni. Ne želim ih imenovati, prepoznat će se oni. Klubu na čelu s Predragom Kovačićem i svim mojim kolegama plivačima želim puno sreće u daljnjem radu. A ja okrećem novu stranicu u karijeri i idem dalje. Razmišljam o zimskoj sezoni i pripremama koje slijede. Uvijek dajem svoj maksimum u svemu što radim i ako nekada ne mogu dati sto posto na treningu, to je zbog ozljede ili bolesti. Na natjecanjima izvlačim maksimum iz sebe. Moji rezultati bili su u Top 16 u Europi, ali  nisu bili na onakvi kakve očekujem i mogu, a to je biti u Top 8. Plivanje je nekada jako nezahvalan sport, jer bez obzira koliko rada uložili sve ovisi da li će vam se sve posložiti što u pripremi, što na sam dan utrke. Odnosi s trenerom nisu se narušili. Mislim da nema boljeg trenera u Hrvatskoj koji je uz to bio i vrhunski plivač i sportaš, ali jedno pravilo što oboje znamo je da nikada ne treba odustati i treba pokušavati dosegnuti svoj cilj.

Iz ovoga se dade naslutiti da je razlog odlaska nekvalitetan odnos s klupskim čelnicima?

- Definitivno nije do kluba niti do predsjednika s kojim imam jako dobar odnos. Odluka je donesena, jer godinu i pol pred Olimpijske igre želim trenirati u miru. A to nažalost zadnjih par godina nisam mogao.

U dobrim odnosima ste sa predsjednikom, trenerom i izbornikom, zbog koga onda odlazite?

- Ne bih imenovao te osobe.

Gdje će te pronaći  kvalitetnije uvjete za rad?

- Na tome se sada radi, postoji par opcija sto se tiče klubova. Razgovarat ću i sa izbornikom Miloševićem što se tiče priprema, koje bi se mogle odrzati u Grazu ili SAD-u.

Godinama ste vukli sada već bivši klub prema naslovima. Kakva je po vama perspektiva hrvatskog i riječkog plivanja?

- Perspektiva je jako dobra s obzirom kakvu bazu plivača imamo. Talenata također ne nedostaje. Pravilan rad struke te briga oko svojih plivača je jedini ključ za uspjeh, zaključio je Straga.