ANA MATKOVIĆ NAKON PH-e

Najbolje otplivala utrku za koju se najmanje spremala

Utorak, 24. ožujka 2015. 15:15 Napisao/la  Leandar Kelentrić

U juniorskom uzrastu je lakše napredovati i postići dobre rezultate, kaže plivačica Primorja

Ana Matković (Primorje)
Ana Matković (Primorje) Foto: Milan Rajković

Ana Matković, djevojka koja je sa 18 godina stigla iz Dubrovnika u Rijeku u četvrti razred srednje škole, dobri je duh bazena na Kantridi. Već četvrtu godinu pliva za Primorje. Ana se u Rijeci osjeća odlično, student je treće godine Učiteljskog fakulteta. Na državnom prvenstvu osvojila je dva srebra u disciplinama 200 slobodno i 400 mješovito dvije brončane medalje u disciplinama 800 slobodno i 200 mješovito. Koliko  ste zadovoljni rezultatima na državnom prvenstvu?

- Na kraju sam najbolje otplivala utrku za koju sam se najmanje spremala, a to je na razini svojeg najboljeg rezultata. Zadovoljna sam također kako sam isplivala utrku 200 mješovito  iako sam očekivala malo bolji rezultat.

Neizostavni ste član ženske štafete Primorja koja dominira već dugi niz godina, uz vas plivaju Anu Petrović, Željanu Knežević i Sanju Jovanović?

- U štafetnim utrkama smo obranile titule državnih prvakinja što pokazuje da smo trenutno najbolje na državnoj razini. U tri štafete osvojile smo tri zlatne medalje.

Trener Dimitar Bobev s kojim surađujete već dugi niz godina dao vam je nekoliko dana odmora?

- Imamo  tjedan dana da napunimo baterije, a onda nastavljamo trenirati, tako da se nadam da ćemo na ljetnom državnom prvenstvu ostvariti još bolje rezultate nego što smo ostvarili u Rijeci na zimskom PH.

Vaši kolege kažu  da ste dobri duh bazena,  osmijeh vam ne silazi sa lica?

- Razveselio me taj kompliment , volim društvo na bazenu i dobru atmosferu uz koju je onda sve lakše.

Nakon završenog prvenstva izbornik plivačke reprezentacije Miloš Milošević nije zadovoljan seniorskim plivanjem?

- Nije isplivana niti jedna norma za SP u Kazanu. U juniorskom uzrastu je lakše napredovati i postići dobre rezultate dok je u seniorskoj kategoriji ipak potrebno nešto više za napredak, a za to  trenutno u Hrvatskoj nema mogućnosti, nemamo uvjete kao npr. u Americi. Nadam se da će se situacija poboljšati te da će na natjecanjima koja slijede,i a to su Zlatni medvjed i ljetno državno PH, netko ipak  isplivati normu.