AHMAD SHARBINI

Najbolji strijelac Rijeke svih vremena u dresu OŠK-a

Četvrtak, 30. srpnja 2020. 20:55 Napisao/la  Valentina Prokić

Nikoli nije bilo teško nagovoriti me jer, iskreno, zaželio sam se nogometa. Igram ja redovno za veterane Rijeke, ali ovo je malo drugačije, kaže novi napadač Omišlja

Ahmad Sharbini i Nikola Turčić
Ahmad Sharbini i Nikola Turčić

Ahmad Sharbini, najbolji strijelac u povijesti Rijeke, vraća se na travnjak u dresu županijskog prvoligaša OŠK Omišlja!

Vijest je zatresla ljetni život na otoku, a nesumnjivo je da će idućih dana biti sve više onih koji će željeti pogledati pripremne treninge koji su počeli u Omišlju.

Sezona prema najavama počinje 6. rujna, a Omišljani su pod trenerskom palicom Tomice Veljačića krenuli s pripremama.

- Nikola Turčić i ja se poznajemo 15 godina, dobri smo prijatelji i poslovno surađujemo. Sada kad više nemam kafić, imam puno više vremena i mogu trenirati, a i slobodan sam vikendom. Nikoli nije bilo teško nagovoriti me jer, iskreno, zaželio sam se nogometa. Igram ja redovno za veterane Rijeke, ali ovo je malo drugačije. Svidjeli su mi se planovi koje Nikola ima s klubom i mislim da u ovoj ligi mogu pomoći, ako ostanem zdrav, pojasnio je 36-godišnji Ahmad Sharbini razloge svog povratka na zeleni travnjak u ligaški nogomet.

Sharbini će svakako biti od koristi momčadi u Omišlju, ponajprije mlađim igračima.

- Sa svojim iskustvom mogu mlade pokušati usmjeriti, mogu im pomoći na terenu i van terena, da stvorimo klapu, dobru atmosferu i da svi zajedno uživamo u prvenstvenim ogledima. Nema imperativa da mi sada moramo nešto osvojiti, jednostavno Nikola želi stvoriti zdravu sredinu u kojoj mladi mogu napredovati, dodaje Sharbini koji je zadnji puta igrao prvenstvene utakmice prije tri godina kada je nosio dres Rječine.

OŠK u momčadi već duže vrijeme ima iskusnog Marina Prpića, tako da će sa Sharbinijem momčad dobiti nadogradnju na terenu i u svlačionici.

- Imamo pet tjedana vremena spremiti se, u petak opet treniramo. Zdrav jesam, želju imam i mislim da još mogu dati, ako bude zdravlja. Putovanja nisu problem, za čas se dođe sa Grobnika u Omišalj, zaključio je Ahmad Sharbini.

Ahmad je ukupno postigao 74 pogodaka u službenim utakmicama za Rijeku, što je klupski rekord.

Jedan u nizu grobničkih talenata koji su  nogometno odrasli i stasali na Kantridi tijekom karijere igrao je u Saudijskoj Arabiji, Luzernu, Istri, a 2009. godine zajedno s bratom Anasom  otišao je u Hajduk u medijski najistaknutijem riječkom transferu svih vremena.

Usput, mlađi brat Anas ne pokazuje namjeru ponovo igrati nogomet, ali s obzirom na to koliko je povezan sa starijim bratom...