Sara Kolak završila suradnju s trenerom Andrejom Hajnšekom, petogodišnji ciklus obilježilo olimpijsko zlato

Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. 13:04 Napisao/la  SC

Nakon dugog razmišljanja odlučila sam da je vrijeme za promjenu, kaže Sara Kolak koja nstavlja suradnju s nekadašnjim norveškim bacačem koplja Andreasom Thorkildsenom

Sara Kolak
Sara Kolak

 

Atletičarka Kvarnera Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira, završila je petogodišnju suradnju s trenerom Andrejom Hajnšekom.

Kolak nastavlja suradnju s nekadašnjim norveškim bacačem koplja Andreasom Thorkildsenom, dvostrukim olimpijskim pobjednikom, svjetskim prvakom i dvostrukim europskim prvakom.

- Nakon dugog razmišljanja odlučila sam da je vrijeme za promjenu. Trener Hajnšek i ja proveli smo zajedno pet prekrasnih godina u kojima smo ostvarili puno uspjeha, od kojih je najveći zlato iz Rija 2016. godine. U pet godina smo jako puno napravili, puno sam toga naučila i izrasla u profesionalnu atletičarku s vrhunskim rezultatima. Rastali smo se prijateljski, zahvalna sam mu za sve što me naučio i želim mu puno uspjeha u daljnjem radu. Sada se fokusiram na Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao prvom cilju na putu do Tokija. Zdrava sam, treniram, i to je najbitnije. Pripreme za Dohu nastavljam u Norveškoj i veselim se novoj suradnji. I ovog puta moram istaknuti veliku podršku mojeg kluba Kvarner, Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora na čemu im se zahvaljujem, jer je to jako bitan faktor u nastavku moje karijere, rekla je Kolak.