DRŽAVNA PRIZNANJA

Barać, Sloboda, Krapić i Mišljenović odlikovani

Srijeda, 15. studenog 2017. 20:41 Napisao/la  SC

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila odlikovanja

Barać,  Sloboda, Krapić i Mišljenović odlikovani

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u srijedu na Pantovčaku odlikovanja i priznanja brojnim sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima za njihov doprinos na različitim poljima društvenih djelatnosti.

 - Na državničkim posjetima često s ponosom ističem međunarodne uspjehe hrvatskih sportaša i zato nije floskula kada govorimo o sportašima kao veleposlanicima naše domovine. Hrvatska je sportski fenomen po uspješnosti svojih sportaša s obzirom na broj stanovnika i upravo oni dokazuju kako veličina zemlje nije određena površinom i brojem stanovnika, a posebno bih istaknula paraolimpijce i njihove uspjehe, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović u prigodnom govoru.
 
 Među sportašima su bila trojica Riječana, Samir Barać, Ivan Krapić i Predrag Sloboda.
 
 Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području sporta i postignutih vrhunskih sportskih rezultata odlikovan je Samir Barać.
 
Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za osobiti i izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih vaterpolista na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu odlikovan je Predrag Sloboda.
 
Redom hrvatskog pletera, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu odlikovan je Ivan Krapić.

Odlikovani su članovi reprezentacije svjetskih prvaka i njihov izbornik Ivica Tucak, atletičari Sandra Perković i Stipe Žunić.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za osobite zasluge za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti invalidnih osoba te postignutih vrhunskih sportskih rezultata u Republici Hrvatskoj i u svijetu odlikovan je Miljenko Mišljenović, dogogodišnji član Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka.