RIJEKA POČELA TRENIRATI Otvorena dvorana na Zametu, bazeni na Kantridi otvaraju se idući tjedan

Srijeda, 29. travnja 2020. 10:42 Napisao  I. V.

Mi smo spremni otvoriti sve dvorane i igrališta, za sada smo otvorili objekte u skladu s potrebama naših klubova, kaže tajnik RSS-a Slaviša Bradić

Slaviša Bradić i Zdravko Ivanković, tajnik RSS-a i pročelnik za sport u dvorani na Zametu
Slaviša Bradić i Zdravko Ivanković, tajnik RSS-a i pročelnik za sport u dvorani na Zametu

Riječki vrhunski sportaši odrađuju prvi tjedan treninga nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite trenirati smiju samo sportaši najviše nacionalne kategorije.

U gradu se sportski objekti otvaraju prema jasnim pravilima:

- Otvaraju se sportski objekti za sportaše koji imaju pravo početi trenirati prema preporukama nacionalnog stožera civilne zaštite, to su ekipni sportvi najvišega ranga natjecanja, sportaši prve i druge kategorije. Mi smo prvo kontaktirali sve klubove da saznamo kakve su njihove potrebe i želje. Prvi su potrebu za treninzima iskazali ženski odbojkaški klub, košarkašice, tenisači, boćari, kuglačice... Vaterpolisti će početi trenirati idući tjedan, kaže Slaviša Bradić, tajnik Riječkog sportkog saveza.

Nisu još otvoreni svi objekti:

- Mi smo spremni otvoriti sve dvorane i igrališta, za sada smo otvorili objekte u skladu s potrebama naših klubova. Otvorili smo dvoranu na Zametu, gdje se može trenirati odbojka, rukomet i košarka, kugla se na Mlaki, boća se na Vežici, idući tjedan otvorit ćemo bazene na Kantridi. Važno je da smo osigurali mjere zaštite su skladu s napucima stožera civilne zaštite, pazimo da se sprovodi sve što je dogovoreno. Sportaši u pojedinačnim sportovima također su počeli trenirati, zaključuje Bradić.

Treba napomenuti da su nogometaši Rijeke počeli trenirati prije odluke nacionalnog stožera, Rujevica je privatni posjed, bila je dovoljna odluka županijskog stožera civilne zaštite.

Ostala nogometna igrališta zatvorena su najmanje do 4. svibnja odukom nacionalnog stožera.