Predstavljanje boćanja u sklopu Projekta Sports training for all - ST4ALL

Utorak, 28. kolovoza 2018. 19:34 Napisao/la  SC
Predstavljanje boćanja u sklopu Projekta Sports training for all - ST4ALL

 

Održana je još jedna diseminacija Projekta 'Sports training for all' - ST4ALL, točnije djeci inkluzivnih riječkih škola, njihovim obiteljima te trenerima i voditeljima mladih sportaša prezentirane su sportske aktivnosti: inkluzivni program boćanja.

Predstavljanjem ovih sportskih aktivnosti u sklopu Projekta 'Sports training for all' - ST4ALL, članovi obitelji koje su sudjelovale, motivirani su poduzeti sportske aktivnosti izvan škole svoje djece te su podržani da prihvate sposobnosti svoje djece – posebice djece s teškoćama u razvoju.

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu.

Cilj projekta 'Sports training for all' - ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti.

Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice.

U Projektu 'Sports training for all' - ST4ALL sudjeluje osam partnera iz ovih zemalja: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske.

Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta 'Sports training for all' - ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018. godine, a završava 30. lipnja 2020. godine.