PRIPREMNA UTAKMICA

Orijent 1919 preokrenuo rezultat protiv Opatije

Subota, 27. lipnja 2020. 21:48 Napisao  I. V.

Svojevrsna generalka Opatije protiv vodećeg drugoligaša poslužila je svrsi, posebice u prvom dijelu utakmice

Weitzer (Opatija) ispred Mohorovičića i Bosančića
Weitzer (Opatija) ispred Mohorovičića i Bosančića

Opatija i Orijent 1919 odigrali su Opatiji pripremnu utakmicu, koja je izazvala poprilično zanimanje ljubitelja nogometa u regiji.

Napunila se opatijska tribina, zaželjeli su se ljudi nogometa, igrači obiju momčadi nisu ih razočarali.

Zanimljivu su utakmicu odigrale momčadi jedina dva aktivna kluba u regiji uz Rijeku, Opatija i Orijent 1919 pripremaju se za kvalifikacije.

Opatija srediom srpnja igra drugoligaške, Orijent 1919 početkom kolovoza igra prvoligaške kvalifikacije.

Treneru Opatije Zoranu Bogolinu utakmica je u tom kontekstu bila važnija, svojevrsna generalka protiv vodećeg drugoligaša poslužila je svrsi, posebice u prvom dijelu.

Fausto Budicin u komotnijoj je situaciji, Orijent 1919 je ovaj tjedan tek počeo pripreme, ima dovoljno vremena i izbora, na raspolaganju ima puno veći roster nego Bogolin.

Malo je čudno, ali Opatija je dvadesetak dana uoči kvalifikacija protiv Orijenta 1919 igrala bez klasičnog napadača.

Trener Opatije nije mogao računati na trojicu napadača (Pejanović, Bogolin, T. Rudan), pa je u početnom sastavu špicu igrao iskusni Lazić, inače veznjak ili branič po vokaciji.

Stopere su igrali Jukičić i Kurilić koji će vjerojatno igrati prvu kvalifikacijsku utakmicu budući da Zgrablić nema pravo nastupa, a Bertoša ne smije grati zbog kartona.

Domaća je momčad ostavila bolji dojam u prvom poluvremenu, izgledali su igrači Opatije nešto čvršće u duelima i puno dotjeranije u protoku lopte što nije čudno s obzirom na individualnu kvalitetu.

Orijent 1919 njeguje svoj stil igre i u pripremnim utakmicama, preskakanje igre i brza transformacija ostaje forte Budicinove momčadi.

Jedini strijelac u prvom dijelu bio je Lucić, koji je postigao vrlo atraktivan pogodak u 10. minuti.

Stvorili su Opatijci nekoliko obećavajućih situacija, Weitzer (20) nije iskoristio najbolju na ulasku u kazneni prostor.

Orijent 1919 igra pragmatičan nogomet, jednostavno ulazi u završnicu kao u 16. minuti, kada je Iveša rukometnim manirom obranio Gerčev udarac.

Najbolju priliku Orijent 1919 je imao u 39. minuti, kada je Fumić srušen u kaznenom prostoru, sudac je prekršaj izvukao izvan omeđenog prostora, a VAR se u Opatiji još nije počeo koristiti...

Kao što to obično biva u pripremnim utakmicama, u drugom dijelu Budicin je promijenio cijelu momčad, pa se počela igrati drugačija utakmica.

Orijent 1919 je izgledao brže i poduzetnije, preuzeo je drugoligaš incijativu i dvama pogocima zasluženo preokrenuo rezultat.

Nema Opatija toliko puno igrača da bi mogla parirati Orijentu 1919.

OPATIJA: Iveša, Malinić, Kurilić, Jukičić, J. Rudan, Glavaš, Lucić, Furijan, Weitzer, Matulja, Lazić. Još su igrali: Ravlić, Ivančić, Brnja, Zgrablić, Bertoša, Fumić, Kovačević

ORIJENT 1919: Berković, Maloku, Petrović, Travaglia, Mohorovičić, Bosančić, Iličić, Fumić, Monjac, Gerc. Drugo poluvrijeme: Popović, Ivančević, Mulac, Smolčić, Travaglia, Fatić, Liber, Šantek, Črnko, Maružin, Flego

Pripremna utakmica: Opatija - Orijent 1919 1:2 (Lucić 10/Flego 65, Maružin 87)