Orijent 1919 dobio jamstva Grada Rijeka, igralište na Krimeji trebalo bi biti uređeno do početka prvenstva

Utorak, 07. svibnja 2019. 13:25 Napisao  I. V.

U praksi to znači da treba postaviti stolice na tribine i ulaz na sjevernoj strani igrališta prilagoditi potrebama službenih osoba i navijača protivničkih momčadi

Orijent 1919 dobio jamstva Grada Rijeka, igralište na Krimeji trebalo bi biti uređeno do početka prvenstva

 

Orijent 1919 u roku je podnio žalbu na odbijenicu Komisije za licenciranje HNS-a, koja je u prvom krugu licenciranja odbila izdati drugoligaške licencije četirima zapadnim trećeligašima (Orijent 1919, Dubrava, Trnje, Zagreb).

U uobičajenoj proceduri, zainteresirani klubovi podnijeli su žalbe i priložili dodatnu dokumentaciju kojom su upotpunili zahtjeve.

U Orijentovu slučaju riječ je o jamstvu Grada Rijeke da će se igralište na Krimeji pravodobno urediti prema drugoligaškim kriterijima.

U praksi to znači da treba postaviti stolice na tribine i ulaz na sjevernoj strani igrališta prilagoditi potrebama službenih osoba i navijača protivničkih momčadi.

Obje skupine su akteri koji moraju imati odvojene pristupe igralištu.

Inače, sjeverni ulaz bio je funkcionalan sredinom devedesetih, kada su na Krimeji postavljene montažne tribine zbog nastupa u Prvoj HNL.

Stolice su novo ruho, Krimeja bi konačno mogla dobiti elementarni komoditet.

Sredstva iz gradskog proračuna očito su osigurana, rokovi su podređeni kalendaru natjecanja.

Ako ne bude problema oko javne nabave, radovi bi trebali početi u sredinom lipnja što znači da bi igralište trebalo biti uređeno do početka prvenstva.

Jasno, ako se Orijent 1919 plasira u Drugu HNL.