Odjelu za dječju onkologiju Dječje bolnice na Kantridi predana vrijedna donacija

Ponedjeljak, 20. srpnja 2015. 17:04 Napisao/la  SC

Tijekom tradicionalne humanitarne akcije Dan riječkog nogometa i humanosti prikupljeno je 122.141 kuna

U prostoru Biblioteke Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka održano je uručenje sredstava prikupljenih u okviru tradicionalne humanitarne akcije "Dan riječkog nogometa i humanosti". Humanitarnom nogometnom utakmicom u organizaciji Novog lista, Riječkog sportskog saveza i HNK Rijeke prikupljeno je 122.141 kn koja su namijenjena Odjelu za dječju onkologiju Dječje bolnice na Kantridi.

Svečanom uručenju sredstava nazočili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka – Klinike za dječje bolesti KBC Rijeka prof. dr. sc. Jelena Roganović, sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Davor Štimac, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, Orlando Rivetti iz Novog lista, te Marina Vela iz HNK-a Rijeka. Poseban gost bio je Ćiro Blažević, izbornik All Stars momčadi.

Novi list, Riječki sportski savez i HNK Rijeka pod pokroviteljstvom Grada Rijeke već sedmu godinu za redom organiziraju tradicionalni riječki dan nogometa i humanosti kojim, kroz atraktivne nogometne utakmice i zabavni program pokušavaju skupiti sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija. U posljednjih šest godina unutar humanitarnih akcija prikupljeno je više od 500 tisuća kuna.

Sav prihod od ulaznica, koje su se prodavale po cijeni od 30 kuna tribina, te 100 kuna VIP loža, namijenjen je Odjelu dječje onkologije KBC-a Rijeka, odnosno teško bolesnoj djeci i njihovim obiteljima, kojima je neophodno potrebna financijska pomoć da bi ustrajali u borbi za zdravlje svoje djece. Doniranim sredstvima za Odjel za dječju onkologiju KBC-a Rijeka nabavit će se uređaj za snimanje krvnožilnog sustava i najsuvremeniji uređaj za centralni monitoring nad primjenom infuzijske terapije.