NOVI IZAZOVI

Milinović u Koper odveo Tomića i Petrovića

Srijeda, 30. kolovoza 2017. 14:42 Napisao/la  Igor Vranić

Milinović i Pamić zamijenili trenerska mjesta 

Damir Milinović
Damir MilinovićDamir Milinović preuzeo je momčad Kopera, bivšega slovenskog prvoligaša koji još uvijek čeka odluku o svojoj sudbini nakon što se žalio međunarodnim institucijama.

Milinović sprema momčad koju su pojačala dvojica nogometaša iz riječke regije, Koperu su ovih dana pristupili Matija Petrović iz Krka i Željko Tomić iz Nehaja.

Sve je izvjesnije da će Koper ove sezone početi natjecanje do četvrte slovenske lige, najvišeg amaterskog ranga.

Još uvijek postoje kalkulacije o fuzijama s nekim klubovima višega ranga, ali sve  to formalno-pravno stoji na jako klimavim nogama otkada je Komisija za žalbe odbila Koperovu žalbu i potvrdila odluku da se klubu oduzme licencija za igranje u prvoj ligi.

Prošle sezone Koper je upao u financijske probleme. Ukupni dug Kopera procijenjen je na 3,7 mil. eura, najveći vjerovnici su bivši vlasnik Milan Mandarić (997.000 eura) i Swiss Sport Agency, tvrtka registrirana na Maršalovim Otocima potražuje 2,2 mil. eura.
 
  Glavni sponzor Luka Koper prekinula je u veljači petogodišnju suradnju s obrazloženjem da misle ulagati u razvoj nogometa, a ne vraćati tuđe dugove.
 
  Klub su ljetos napustili glavni igrači (Ibričić/Domžale, Pranjić/Anarthosis, Datković/Lokomotiva, Kokorović/Istra 1961..), a trener Igor Pamić otišao je u Hrvatski dragovoljac gdje je naslijedio upravo Damira Milinovića.
 
  Naime, Milinović je postao trener Hrvatskog dragovoljca na početku sezone nakon što je Riječanin Boško Županović postao izvršni predsjednik sigetskog kluba.
 
  Županović je otišao nakon prvih nesuglasica s Ivicom Perkovićem, dugogodišnjim čelnikom Hrvatskog dragovoljca.
 
  Tada je posebno bilo zanimljivo da je Županović preuzeo vodeću funkciju u Hrvatskom dragovoljcu iako je istodobno bio sportski direktor Kopera.

  – Riječ je o dvije različite zemlje, različite lige i ne vidim tu sukob interesa. Ako se utvrdi da postoji, odustat ću od jednog posla. Za Koper sam i materijalno vezan, jer sam otkupio dio duga vjerovnika, rekao je tada Županović.

  Županović se vodi kao osoba koja je otkupila vlasnički paket Kopera od Mandarića, danas vlasnika ljubljanske Olimpije.

    Milinović je otišao iz Sigeta zajedno sa Županovićem iako mu je Perković ponudio suradnju.
    
    Županović i Milinović nerealiziranu suradnju u Sigetu namjeravaju realizirati u Koperu iako riječki stručnjak još uvijek nije potpisao ugovor dok čeka rasplet žalbenog postupa.