I JA SAM SPORTAŠ Snježana Pejčić: Klub me nije htio pustiti bez novčane naknade koja je bila van svake pameti

Četvrtak, 13. veljače 2020. 09:23 Napisao/la  SC

Riječka olimpijka u opširnom razgovoru o svojoj karijeri najavila četvrti nastup na Olimpijskim igrama

Snježana Pejčić
Snježana Pejčić

Riječanka Snježana Pejčić gostovala je u podcastu "I ja sam sportaš" u kojem se, između ostalog, prisjetila kakav je osjećaj bio osvojiti medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2018 godine.

- Osvajanje bilo koje olimpijske medalje, bila ti to prva ili dvadeset prva, za svakog sportaša je nešto posebno. Meni je već plasman na Olimpiske igre 2008. bilo ostvarenje snova jer sam još kao dijete pratila sve sportove na Igrama, a tada sam se odjednom i sama našla tamo. Iskreno, moram priznati da sam tek četiri godine kasnije u Londonu shvatila koliko je to što sam napravila bila velika stvar, rekla je Pejčićka.

Ove godine će nastupati na svojim četvrtim Olimpijskim igrama.

- Nikada nisam mislila odustati, ali mogu reći da sam prekretnicu imala 1999. godine, kada sam prelazila iz jednog kluba u drugi. Naime, moj tadašnji klub me nije htio pustiti bez novčane naknade koja je bila van svake pamet, pogotovo za streljaštvo, pa se zbog toga nisam smijela natjecati godinu dana. Netom nakon te godine u kojoj sam samo trenirala, otišla sam na Europsko juniorsko prvenstvo i osvojila broncu i mogu reći da me taj rezultat jako podignuo i nakon njega mi je sve bilo lakše jer sam si dokazala da vrijedim, kazala je između ostalog Pejčićka.

Poslušajte razgovor s riječkom olimpijkom: