Hrvatski olimpijski dan na Korzu, u utorak se održava tradicionalna demonstracija sportova

Petak, 06. rujna 2019. 20:59 Napisao/la  SC
Hrvatski olimpijski dan na Korzu, u utorak se održava tradicionalna demonstracija sportova

U utorak, 10. rujna, od 10 sati na riječkom Korzu održat će se sportska manifestacija povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

Tijekom dvosatnog programa koji započinje simboličnim podizanjem olimpijske zastave ispred zgrade Gradske vijećnice bit će prezentirani brojni sportovi kao i četrdesetak sportskih udruga i klubova koji djeluju u Rijeci.

Mladi sportaši održat će demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, taekwondoa, triatlona, veslanja i sporta osoba s invaliditetom, a građani će moći saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu, vaterpolu, projektu Ri Move te sportsko-zdravstvenim aktivnostima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Manifestaciju su najavili v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić te član Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ Sergio De Privitellio, koji su pozvali građane da posjete Korzo, informiraju se o sportovima koje ih interesiraju te načinima njihovog treniranja u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Hrvatski olimpijski dan održava se na samom početku školske godine s primarnim ciljem da se djeci i mladima od rane dobi približi bavljenje sportom, ali i s ciljem poticanja svijesti o važnosti održavanja zdravlja i rekreacije kod građana svih dobi.

Cilj ove nacionalne sportske manifestacije je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Hrvatski olimpijski dan na Korzu organiziraju Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora.
U slučaju najave kiše, demonstracijski i informativni dio manifestacije će se odgoditi.

U organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije u utorak, 10. rujna 2019. godine, na Korzu održat će se demonstracija i predstavljanje sportova od 10 do 12 sati povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

U sklopu programa predstavit će se 21 sport, sport osoba s invaliditetom, program RI MOVE, i informiranje Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će raspolaganju kako bi posjetitelji dobili informacje o sportu koji ih interesira.

U prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti bit će uključeno petstotinjak djece različitih dobnih skupina iz 30-ak sportskih klubova i saveza.

Program
10 podizanje Olimpijske zastave i pozdravni govori
početak demonstracije i predstavljanja sportova obilazak olimpijaca po sportskim terenima
12 završetak demonstracije i predstavljanja sportova

Demonstracija sportova:
ATLETIKA
AUTOMOBILIZAM
BOĆANJE
BOKS
GIMNASTIKA
JUDO
KARATE
KICKBOXING
KOŠARKA
NOGOMET
ODBOJKA
RUKOMET
SPORT OSOBA S INVALIDITETOM
TEAKWONDO
TRIDATLON
VESLANJE
KENDO