ODLAZI U KINU

Danilo Butorović nastavlja suradnju sa Slavenom Bilićem

Četvrtak, 07. siječnja 2021. 21:07 Napisao  I. V.

Klupske ambicije su borba za sami vrh, po mogućnosti uključiti se u borbu za prvaka  i svakako plasman u Ligu prvaka, kaže Butorović

Danilo Butorović i Slaven Bilić
Danilo Butorović i Slaven Bilić

Slaven Bilić potpisao je dvogodišnji ugovor za kineski Beijing Guoan, hrvatski stručnjak za sada je sastavio okosnicu stručnog stožera.

Danilo Butorović i Dean Računica nastavljaju suradnju s Bilićem, koji stručni stožer namjerava pojačati s još dvojicom, trojicom stručnjaka.

- Prema najavama stožer će se povećati, nije na meni da govorim o imenima, kaže Danilo Butorović koji je s Bilićem počeo surađivati u WBA.

Mladi riječki stručnjak osjetio je čari engleskog nogometa, pod Bilićevim vodstvom WBA je na početku ove sezone opet postao premierligaš, ali u najjačoj ligi na svijetu momčad WBA ne izgleda baš jako.

Bilić je smijenjen, WBA je doveo iskusnog trenera Sama Allardycea i još više potonuo na ljestvici najbolje engleske lige.

Beijing Guoan sasvim drugačije kotira u najboljoj kineskog ligi:

- Zadnjih tjedana intezivno pokušavam što bolje shvatiti situaciju u Kini tako da što spremniji dođemo tamo. Kao što kaže Slaven, dok ne dođemo tamo, ne možemo saznati pravo stanje. Prošle sezon kinesko prvenstvo završilo je na neobičan način, liga se podijelila na dvije skupine, kasnije se razigravalo za prvaka kroz play-off. Beijing Guoan je izgubio u polufinalu, kasnije su izgubili utakmicu za treće mjesto, ali su ušli u četvrtfinale Lige prvaka. Klupske ambicije su borba za sami vrh, po mogućnosti uključiti se u borbu za prvaka  i svakako plasman u Ligu prvaka, zaključuje Butorović.

Sezona u Kini počinje u ožujku.