DAMIR BURIĆ

Franko se vratio tamo gdje je ostvario najveće uspjehe

Petak, 13. rujna 2019. 14:46 Napisao/la  Toni Bilić

. U kvalifikacijama za Europsku ligu su ispali na knap, protiv Aberdeena su bili jako dobri. Oni su bili drugi u ligi, osvoji su kup, neke stvari ne možemo zanemariti, kaže trener Hajduka o Rijeci

Damir Burić
Damir Burić

 

 

Damir Burić najavio je utamicu Rijeke i Hajduka u nedjelju (19) na Rujevici:

- Reprezentativna pauza je za nas bila jako naporna, ali je kvalitativno dobro odrađena. Igrači koji su manje igrali imali su priliku podignuti nivo rada, kroz treninge i prijateljski susret. Lijepo je što smo imali dva A reprezentativca Hrvatske, Simić je bio s Češkom, a Ismajli je jako dobro odigrao za Albaniju. Igrači koji su bili tu su jako dobro radili, borba za mjesto u momčadi će biti velika. Došao nam je igrač koji je bio u Italiji. Filip Bradarić je veliko pojačanje u igračkom i ljudskom pogledu. Dobili smo igrača koji diše za Hajduk, dosta je toga prošao u karijeri. Veseli me njegov dolazak, kao i dolazak Ivana Bulosa. Takav tip napadača nemamo, moćan je u igri glavom, opasan u šesnaestercu. U stanju smo da uvijek imamo optimalnu momčad, kaže trener Hajduka.

Kako protiv Rijeke?

- Analizirali smo Rijeku, dobivamo informacije od ljudi da smo autsajderi. Rijeka dugo igra zajedno, iskusni su, ali nas veseli ova utakmica. U dosadašnjim utakmicama smo pokazali dobro lice, tako ćemo i u ovom susretu nastojati izgledati dobro. Jako su dobro organizirani u defenzivi, mnoge momčadi ne uspijevaju im stvoriti puno šansi. U stanju su s brzom tranzicijom svaku momčad ugroziti. U kvalifikacijama za Europsku ligu su ispali na knap, protiv Aberdeena su bili jako dobri. Oni su bili drugi u ligi, osvoji su kup, neke stvari ne možemo zanemariti. Moramo gledati kako ostvariti naš cilj, odigrati kvalitetnu i dobru utakmicu. Gdje god dođemo, punimo stadione. Protiv Hajduka svaki protivnik ide sto posto. Gledat ćemo prema naprijed, momčad je fokusirana, vidim na treningu, stvarno su dobri. Kada stvari s treninga prenesemo na utakmicu onda će biti dobro.

U Rijeku je stigao Franko Andrijašević?

- To je lijepo za Franka. Vraća se gdje je imao najveće uspjehe, a Filip se vraća gdje najviše voli.

Hoće li u nedjelju Hajduk u 21 sat i dalje biti na prvom mjestu?