Kuglačice Mlake osvojile drugo mjesto na 30. Svjetskom kupu održanom u Zaprešiću

Ponedjeljak, 08. listopada 2018. 09:55 Napisao/la  SC

Kuglači Zaprešića pobjednici 30. Svjetskog kupa, ekipa SKC Victoria 1947 Bamberg  u finalu bolja od riječkih kluglačica

KK Mlaka
KK Mlaka

 

Kuglači Zaprešića pobjednici su Svjetskog kupa, dok su kuglačice Malke srebrne na Svjetskom kupu završnica kojega se održala u Zaprešiću.

Utakmica koja je odlučivala o prvakinjama 30. po redu Svjetskog kupa nije bila nimalo laka.

Kuglačice Mlake krenule su obećavajuće u utakmicu i nakon prvog bloka povele 2:1 u setovima, ali sa zaostatkom od 50-ak čunjeva.

U prvom bloku nastupile su Marija Zver, Tihana Čavlović i Ana Jambrović.

Jambrović (628) i Čavlović (589) uzele su set svojim protivnicama, dok Zver (546) nije uspjela jer je imala naj neugodnu protivnicu, svjetsku rekorderku Ines Maričić.

U drugi set krenule su Mirna Bosak, Milana Pavlic i Nika Grubišić, malo nespretno kao i u polufinalu te je sve bilo otvoreno, sve do trećeg seta kada je razlika više od 80 čunjeva ipak bila nenadoknadiva.

Iako nisu završile s lošim rezultatima, kugla nije bila na strani ekipe Mlake, jer iskusnije igračice ekipe SKC Victoria 1947 Bamberg uzele su naslov na Svjetskom kupu.

Pavlic (610), Bosak (591) i Grubišić/Cindrić (548), odigrale su utakmicu na nivou, ali ipak to danas nije bilo dovoljno za pobjedu.

U redovima Njemačke nastupile su; Dollheimer Alina (580), Beisser Sina-Svjetska prvakinja pojedinačno (614), Ines Maričić (625), Antal Ioana Veronica (610), Stark Melissa (610) i Kastner Corinna (609).

Momčad SKV RW Zerbst 1999 nakon prvog mjesta u kvalifikacijama, ponadala se da će lako s ekipom Zaprešića.

No, kako u sportu publika čini još jednog igrača, ekipa Zaprešića, predvođena najboljim igračem Svjetskog kupa Lukom Bolončom, jednostavno je eksplodirala.

U prvom bloku nastupili su Bojan Vlakevski, Branko Manev i Branislav Bogdanović te rezultatom 2:1 i 60-ak čunjeva napravili prednost nad Njemačkom ekipom.

U drugom bloku nastupili su maestralni Luka Bolonča, Uroš Stoklas i Matija Mance.

Bolonča je vodio svoju ekipu do pobjede, vrhunskom igrom protiv jednog od najjačih kuglača današnjice Benedika (667) nametnuo je Njemcima pritisak pod kojim su popustili i više se nisu mogli vratiti u igru.

Osim osvajanja Svjetskog kupa ekipa Zaprešića je upisala ekipni rekord od 3949 čunja.

Boloča je cijeli Svjetski kup odigrao na visokom nivou, a u posljednjem setu svoje igre srušio je 200 čunjeva, što je rekord staze, a upisao je pojedinačni rekord sa ukupno 704 srušena čunja.