Kuglačice Mlake Jambrović, Bosak i Pavlic te Juričić iz Rijeke postale svjetske prvakinje do 23 godine

Srijeda, 16. svibnja 2018. 22:30 Napisao/la  SC

Hrvatska reprezentacija tako je osvojila zlato sa ukupno 3553 čunja, drugoplasirana je reprezentacija Njemačke sa 3482 čunja, dok je treće mjesto pripalo Srbiji sa 3453 čunja

Hrvatske reprezentativke u Cluju
Hrvatske reprezentativke u Cluju

Hrvatska kuglačka reprezentacija do 23 godine osvojila je naslov svjetskih ekipnih prvakinja na XIX Svjetskom prvenstvu u Cluju.

Za Hrvatsku, prvenstvo je otvorila fantastična Ana Jambrović (Mlaka) s 642 srušena čunja, zatim Mirna Bosak (Mlaka) sa 615 čunjeva, a kao treća je nastupila Ivana Juričić (Rijeka) sa srušenih 592 čunjeva te je Hrvatska u sredini natjecanja držala prvo mjesto.

U drugom dijelu nastupile su Klara Sedlar (Admiral) koja je srušila 551 čunj, Valentina Pavlaković (Istra) sa 547 srušenih čunjeva i za kraj da potvrdi zlato Milana Pavlic (Mlaka) sa 606 srušenih čunjeva.

Hrvatska reprezentacija je osvojila zlato sa ukupno 3553 čunja, drugoplasirana je reprezentacija Njemačke sa 3482 čunja, dok je treće mjesto pripalo Srbiji sa 3453 čunja.

U pričuvnom sastavu još su bile Narda Štulić (Zagreb), Tamara Sinković (Mlaka), Anamarija Grdić (Mlaka) i Ivana Neralić (Mlaka).

Kuglačice Anu Jambrović, Mirnu Bosak, Ivanu Juričić i Milanu Pavlic očekuje i nastup u finalu pojedinačnog SP koje je na rasporedu u nedjelju.