EP u karateu: Hrvatske karatistice u subotu protiv Francuske za ekipni naslov

Petak, 10. svibnja 2013. 19:05 Napisao/la  SC

Ana Marija Čelan, Ivona Tubić, Azra Saleš i Ana Lenard nanizale su četiri pobjede u i subotu će od 19 sati protiv Francuske u finalu tražiti zlatnu medalju i uzvrat za poraz u finalu Svjetskog prvenstva


Hrvatska ženska karate reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u karateu! Ana Marija Čelan, Ivona Tubić, Azra Saleš i Ana Lenard nanizale su četiri pobjede u i subotu će od 19 sati protiv Francuske u finalu tražiti zlatnu medalju i uzvrat za poraz u finalu Svjetskog prvenstva.

Izabranice Dragutina Galine pobijedile su Norvešku 2:1, Lenard i Saleš upisale su pobjede tako da Čelan nije ni morala na tatami. Uslijedila je pobjeda protiv Luksemburga 2:0, slavlje protiv Mađarske 1:0 koje je donijela Azra Saleš.

U polufinalu protiv Njemačke, Hrvatice su opet slavile 1:0, ovoga puta ključnu pobjedu ostvarila je Ivona Tubić koja će u subotu od 11 sati tražiti i pojedinačnu broncu.

Hrvatski karatisti poraženi su već u prvom kolu od Crne Gore 0:2. Kataši su izgubili od Turske, a katašice od Španjolske.