ODLUKA FIB-e

Kup europskih boćarskih prvakinja na Čavlima

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. 11:25 Napisao/la  V. P.

Hrastenica iduće četiri godine domaćin KEP-a

Kup europskih prvakinja održavat će se u Boćarskom domu Hrastenica
Kup europskih prvakinja održavat će se u Boćarskom domu Hrastenica

Općina Čavle i Boćarski klub Čavle Škola boćanja te Hrvatski boćarski savez dobili su veliko priznanje od Međunarodne boćarske federacije FIB-e.

Naime, na Čavlima će se u Boćarskom domu Hrastenica iduće četiri godine održavati završnica Kupa europskih prvakinja, najjačeg klupskog natjecanja za boćarice.

Potvrđeno je to na Skupštini FIB-e koja je na taj način odgovorila na odluku Europske boćarske federacije te su Čavli uvršteni u službeni kalendar FIB-e za 2018. godinu.

Tako će se od ove godine početkom lipnja na Čavlima okupljati osam najboljih ženskih boćarskih ekipa.

- To je praktički Europsko prvenstvo u malome. Nedostaju samo Kina i Čile, koje se mogu umiješati u borbu za vrh u ekipnim natjecanjima. Hrvatska će imati dva predstavnika, Čavle Škola boćanja ima pravo nastupa svake godine kao domaćin te još jedna hrvatska ekipa koja osvoji naslov prvakinja, pojasnio je trener Čavle Škole boćanja Dean Klarić.

Nacionalno prvenstvo završava 28. svibnja, a ukoliko naslov prvakinja osvoje boćarice Čavle Škole boćanja na Kupu europskih prvakinja nastup će osigurati drugoplasirana ekipa.

Završnica europskog natjecanja zakazana je za početak lipnja, od 8. do 10. lipnja.

- To je izvrsna prilika za našu ekipu jer je KEP natjecanje u kojem možemo vidjeti u kojem smjeru idemo i kako se razvijamo jer smo mi jedna od rijetkih ekipa čija je populacija pretežno malodobna, a igra seniorska natjecanja, dodaje Klarić.

Klarić je od ove godine i pomoćnik ženskog boćarskog izbornika Romana Grižančića.

Ova godina je što se tiče reprezentativnih akcija dosta siromašna.

Boćarice će na Svjetsko prvenstvu u daleku Kinu, a izuzev toga postoje još međunarodni turniri u Klani u srpnju te u Zemunu u kolovozu. Reprezentativke i potencijalne reprezentativke će gotovo sve sudjelovati na KEP-u u lipnju.

- Carrolina Bajrić i Tea Čančarević prošle godine su osvojile treće mjesto na svom prvom turniru u Alassiu, Targa d'Oro. Očekujem da će ove godine ponoviti nastup, ali i rezultat od prošle godine.